Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties sekmīgam vārtsarga Andeša Nilsona sniegumam, latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien pārtrauca sešu zaudējumu sēriju Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Aizvadītajā duelī "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja spēcīgo Pitsburgas "Penguins" komandu.

Uzvarētājiem Nilsons atvairīja 46 pretinieku raidījumus, bet "bullīšos" mājinieki svinēja uzvaru ar 1:0, vienīgo reizi izceļoties Kalam O'Reilijam, kuram šī bija pirmā NHL spēle šosezon.

Pirms tam pamatlaikā "Sabres" vadībā izvirzīja Viljams Karjē, gūstot pirmos vārtus līgā, bet izlīdzinājumu panāca slavenais Sidnijs Krosbijs.

Girgensons, kurš šoreiz spēlēja kā malējais uzbrucējs, laukumā bija 13 minūtes un desmit sekundes, veicot divus spēka paņēmienus un dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Mums tiešām bija nepieciešami divi punkti. Vēlējāmies pārtraukt zaudējumu sēriju un labi, ka to izdevās paveikt," pēc dueļa pauda Nilsons, kurš 18 pretinieku raidījumus atvairīja jau pirmajā trešdaļā.

"Sabres" komanda nebija guvusi uzvaras kopš 5.novembra un zaudēja sešos mačos pēc kārtas. Šī sērija sekoja periodam, kad piecos mačos tika izcīnīti četri panākumi.

Girgensons šosezon 18 spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -5.

"Sabres" hokejisti 18 spēlēs tikuši pie 16 punktiem, pakāpjoties uz 15.vietu Austrumu konferencē, kur aiz viņiem ir vienīgi Ņujorkas "Islanders". Tikmēr Atlantijas divīzijā komanda ir noslēdzošajā, astotajā, pozīcijā.

Savukārt "Penguins" vienība ar 25 punktiem 18 cīņās ir Metropolitēna divīzijas vicelīdere.

Nākamajā duelī "Sabres" pirmdien uzņems Kalgari "Flames" komandu, kurai kopvērtējumā ir mazāk punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!