Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, arvien vairāk tuvojoties pēdējai vietai visā līgā regulārā čempionāta noslēgumā.

"Sabres" viesos ar rezultātu 1:5 (0:2, 0:3, 1:0) kapitulēja Ņujorkas "Rangers" komandai, ciešot sesto zaudējumu pēdējos septiņos mačos, kamēr ņujorkieši pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Girgensonam šī bija otrā spēle pēc divu maču izlaišanas, jo uzbrucējs bija guvis nelielu traumu, taču laukumā atgriezās jau piektdien, kad "Sabres" mājās ar 0:3 zaudēja Monreālas "Canadiens".

Sestdien Ņujorkā aizvadītajā mačā mājinieki pēc diviem periodiem bija iekrājuši piecu vārtu pārsvaru, atlikušajā spēles daļā to bez problēmām nosargājot.

"Rangers" labā divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Džimijs Vesijs, Mika Zibanejads ar precīzu metienu izcēlās jau piektajā mačā pēc kārtas, savukārt debitants Nīls Pionks guva savus pirmos vārtus NHL, aizsargam izceļoties arī ar rezultatīvu piespēli.

Savukārt par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts cits "Rangers" debitants Aleksandrs Georgijevs, kurš vārtos atvairīja 43 no 44 "Sabres" metieniem, izcīnot trešo uzvaru piecos aizvadītos mačos.

Tikmēr Bufalo komandā goda vārtus iemeta Sems Reinhārts, kurš vairākumā bija precīzs spēles 56.minūtē.

Girgensons spēlēja 16 minūtes un piecas sekundes, reizi meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pašlaik 24 gadus vecais Girgensons pagājušās nedēļas izskaņā NHL regulārā čempionāta mačā pret Čikāgas "Blackhawks" guva savainojumu, kā rezultātā viņš izlaida divas "Sabres" spēles pret Nešvilas "Predators" un Arizonas "Coyotes". Šajos mačos latvieša pārstāvētais klubs piedzīvoja zaudējumus.

Latviešu uzbrucējs šosezon laukumā bijis 67 spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -11. Tas gan ne tuvu nav sliktākais "Sabres" rindās, jo piemēram uzbrucējam Kailam Okposo šosezon lietderības rādītājs ir -32.

Bufalo klubs ar 58 punktiem 75 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet augstāk esošā Otavas "Senators" ir priekšā par pieciem punktiem. Pēdējā "Sabres" ir arī visas līgas ieskaitē, jo Rietumu konferences vājākajām komandām Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" ir par trim punktiem vairāk.

Līdz sezonas beigām "Sabres" jāaizvada vairs septiņas spēles, nākamajā mačā pirmdien viesos tiekoties ar Toronto "Maple Leafs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!