Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ar 2:7 (0:1, 2:3, 0:3) savā laukumā piekāpās Monreālas "Canadiens" spēlētājiem, kas šosezon joprojām turpina cīnīties bez zaudējumiem.

Aizvadītajā mačā ar vārtu guvumu un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizsargs Andrejs Markovs, kurš pārsniedza NHL karjerā 500 gūto punktu robežu, bet uzbrucēji Brendans Galahers un Delis Veiss iemeta pa diviem vārtiem.

"Canadiens" ir vien otrā komanda NHL vēsturē un pirmā 40 gadu laikā, kas sezonu iesākusi ar astoņām uzvarām pamatlaikā. Zīmīgi, ka iepriekšējo reizi to bija paveikusi tieši "Sabres", kas šādi sāka 1975./76.gada sezonu, bet ar deviņām uzvarām pamatlaikā neviena vienība vēl nav sākusi sezonu.

Savukārt NHL rekords pieder "Sabres" (2006./2007.gada sezona) un Toronto "Maple Leafs" (1993./94.gada sezona), kas sezonas sākušas ar desmit panākumiem pēc kārtas. Tomēr toreiz "Sabres" trīs no šīm uzvarām guva pēcspēles metienos, bet "Maple Leafs" astotā uzvara nāca pagarinājumā.

Zīmīgi, ka nākamajā mačā "Canadiens" sestdien uzņems tieši "Maple Leafs", kas pašlaik tāpat kā "Sabres" ir viena no sacensību pastarītēm.

"Rīt būs vēl viens izaicinājums un mēs to saprotam," teica "Canadiens" aizsargs Pīkejs Sjubens, kurš mačā ar "Sabres" izpildīja trīs rezultatīvas piespēles. "Ar katru spēli mums kļūs tikai smagāk, jo katra komanda īpašu centīsies mūs pieveikt."

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 52 sekundes, veikdams divus metienus pa pretinieku vārtiem, pielietodams vienu spēka paņēmienu un bloķējot vienu metienu.

Latvietis uzvarēja vien trijos no 17 iemetieniem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Cīņas vidū pret Girgensonu tika nopelnīts divu minūšu noraidījums un tieši šajā laikā "Sabres" guva savus otros vārtus, tobrīd panākot izlīdzinājumu 2:2. Tomēr pēc otrās trešdaļas "Sabres" jau zaudēja ar 2:4, bet trešajā trešdaļā ielaida vēl divus vārtus.

Šīs sezonas septiņos mačos Girgensons pie rezultativitātes punktiem vēl nav ticis.

Ar četriem punktiem septiņos mačos "Sabres" komanda atrodas Atlantijas divīzijas noslēdzošajā, astotajā, vietā, kā arī ir 15.pozīcijā starp 16 Austrumu konferences vienībām.

Tikmēr "Canadiens" šajā divīzijā ar 16 punktiem ir pārliecinoša līdere, par pieciem punktiem apsteidzot Tampabejas "Lightning" komandu, kuras sastāvā sestdien gaidāmajā mačā ar čempioni Čikāgas "Blackhawks" varētu iziet latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Kā zināms, pēdējos divus gadus "Sabres" komanda bijusi vājākā līgā. Šosezon pie "Sabres" stūres vairs nav Latvijā pazīstamais kanādiešu speciālists Teds Nolans un vārtsargu treneris Artūrs Irbe. Viņu vietā klubs piesaistījis jaunu galveno treneri Denu Bailsmu, bet kā palīgus pieredzējušo Teriju Mareju, kurš kā galvenais treneris NHL aizvadījis 15 sezonas, Deivu Bāru un Denu Lambertu, kurš pagājušajā sezonā kā Kelounas "Rockets" vienības galvenais treneris kļuva par Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu.

Iepriekšējā sezona Girgensonam kājas savainojuma dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, kas viņam liedza pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā. Tiesa, savā otrajā NHL sezonā latvietis 61 mačā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas pagaidām ir viņa labākais rādītājs.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!