Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons guva savainojumu, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja pirmo uzvaru sezonā.

"Sabres" vienība ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ņujorkas "Islanders" hokejistus.

Kā vēsta NHL, tad Girgensons mača pirmajā periodā guva savainojumu, kad pēc komandas biedra Tailera Maiersa izdarīta metiena ripa trāpīja latvietim pa seju. Pēc šīs epizodes Latvijas hokejists bija spiests doties uz ģērbtuvēm un laukumā vairs neatgriezās. Girgensons paspēja nospēlēt četras minūtes un trīs sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem. Viņa lietderības koeficents neitrāls.

Uzvarētāju labā vārtus guva Tomass Vaneks, Tailers Eniss un Maiks Folinjo, bet pēcspēles metienu sērijā "Sabres" komandai uzvaru nodrošināja Eniss. Tikmēr "Islanders" komandā precīzi bija Franss Nīlsens, Mets Mulsons un Mets Mārtins.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" komanda ar trim punktiem astoņās spēlēs pakāpās uz 14. vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!