Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar rezultātu 2:5 (1:0, 1:1, 0:4) piekāpās Vašingtonas "Capitals", kas pēc šī panākuma kļuva par līgas līderi.

Spēli "Sabres" iesāka veiksmīgi - sestajā minūtē pēc Girgensona un šī gada drafta otrā numura Džeka Aikela saspēles rezultātu atklāja komandas kapteinis Braiens Džionta, bet otrās trešdaļas beigās Girgensons bija pirmais vārtu priekšā pie atlēkušās ripas, panākot 2:1. Tomēr trešajā trešdaļā divus vārtus iemeta Aleksandrs Ovečkins, bet kopā "Capitals" guva četrus vārtus, kas ļāva galvaspilsētas vienībai gūt devīto uzvaru pēc kārtas.

Zīmīgi, ka pirms tam "Capitals" otrajā trešdaļā traumu dēļ bija zaudējusi centra uzbrucējus Niklasu Bekstremu un Džeju Bīglu, kuri vienībai sekmīgajās pēdējās 20 minūtēs laukumā neizgāja.

Girgensons šoreiz nospēlēja 16 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja vienīgajā iemetienā, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Divu vārtu gūšana bija kā atalgojums maiņai, tomēr šodien ar to nebija pietiekami," pēc dueļa izteicās Aikels. "Mums bija arī citas iespējas, pāris reižu trāpījām pa pārliktni un nerealizējām vairākuma iespējas. Tas arī izšķīra uzvarētāju."

Girgensons pie rezultativitātes punktiem nebija ticis kopš 4. decembra. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli viņš atzīmējās otro reizi šosezon, bet kopā latvietis 33 spēlēs guvis vien trīs vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Abas komandas savā starpā tikās arī pirmdien, kad "Sabres" savā laukumā piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 0:2. "Sabres" komanda jau septiņās spēlēs pēc kārtas nav spējusi realizēt vairākumu, bet tagad cieta trešo neveiksmi pēdējās četrās cīņās.

Citai spēlei pieteikts tika vārtsargs Gudļevskis, tomēr viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda savā laukumā ar 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) atzina Austrumu konferences trešās spēcīgākās vienības Ņujorkas "Rangers" pārākumu.

Arī šeit uzvarētājs tika izšķirts noslēdzošajās 20 minūtēs, kad "Rangers" iemeta trīs ripas. Tiesa, pēdējās divas no tām ielidoja tukšos vārtos.

"Lightning" vārtos Bens Bišops tika galā ar 21 no 24 metieniem, bet Gudļevskis atkal palika rezervē. Bišops stājies vārtos 13 no pēdējiem 14 savas komandas mačiem.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" komanda ar 40 punktiem 38 spēlēs atrodama sestajā vietā, bet "Sabres" vienība ar 34 punktiem 37 mačos atkāpusies uz noslēdzošo, astoto, pozīciju. Tikmēr Austrumu konferencē komandas ieņem attiecīgi desmito un 15. pozīciju.

Savukārt latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda ar 37 punktiem 38 spēlēs ir ceturtā Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!