Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē otrdien vārtus mazākumā guva Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo "Sabres" ar 4:2 uzvarēt Kolumbusas "Blue Jackets".

Pirmā perioda 15.minūtē Girgensons pretinieku zonā pirmais paspēja pie ripas un kritienā apspēlēja no vārtiem neveiksmīgi iznākušo "Blue Jackets" vārtsargu Antonu Forsbergu, gūstot savus 15. vārtus sezonā. Girgensonam mačā arī rezultatīva piespēle – otrajā periodā viņš asistēja Krisam Stjuartam, kurš vairākumā panāca 4:1.

"Sabres" labā vārtus vēl guva Kodijs Hodžsons un Marks Paisiks, bet "Blue Jackets" sastāvā izcēlās Mets Kalverts un Kevins Konotons.

Girgensons laukumā bija tikai 7:55 minūtes, jo spēli nepabeidza savainojuma dēļ. Latviešu uzbrucējs otrā perioda vidū vienā no epizodēm palika uz ledus, kad ripa pēc pretinieka spēcīga metiena trāpīja viņam pa labās kājas potīti. Girgensons laukumu atstāja tikai ar komandas biedru palīdzību, uzreiz devās uz ģērbtuvēm, un spēlē vairs nepiedalījās.

Latviešu uzbrucējam vēl arī divi spēka paņēmieni, viņš uzvarēja tikai vienā no septiņiem iemetieniem, bet spēli viņš pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā pie rezultativitātes punktiem šoreiz netika Ronalds Ķēniņš, bet viņa vienība Vankūveras "Canucks" ar 2:1 uzvarēja Bostonas "Bruins". Ķēniņš nospēlēja 14:43 minūtes, trīs reizes meta pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka oaņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!