Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ar rezultātu 5:2 (2:1, 3:1, 0:0) savā laukumā apspēlēja Toronto "Maple Leafs" spēlētājus, kas turpina cīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā.

Vēl otrās trešdaļas sākumā pagājušā gada drafta pirmais numurs Ostons Metjūss panāca viesiem izlīdzinājumu 2:2, tomēr nieka 25 sekundes vēlāk Džeks Aikels iemeta pirmos no savām divām ripām un turpinājumā "Sabres" vairs vadību no rokām neizlaida.

Tāpat mājiniekiem pa vieniem vārtiem guva arī Raiens O'Reilijs, Dmitrijs Kuļikovs un Evanders Keins.

"Maple Leafs" pārtrauca trīs uzvaru sēriju un pamatlaikā zaudēja vien otro reizi pēdējo desmit cīņu laikā. Komanda tiecas uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu otro reizi 12 sezonās.

Tikmēr "Sabres" komanda svinēja trešo uzvaru četru spēļu laikā, bet pirms tam 12 cīņās tika ciestas desmit neveiksmes.

Girgensons sestdienas spēlē laukumā bija 12 minūtes un piecas sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu. Latvietis uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensons šosezon 68 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, tomēr bez punktiem viņš ir 14 spēlēs pēc kārtas, savukārt vārtus nav guvis vairāk nekā divus mēnešus jeb 22 spēles.

"Sabres" ar 74 punktiem 75 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē un jau nākamajā vai aiznākamajā spēlē, visticamāk, oficiāli zaudēs cerības uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr "Maple Leafs" ar 85 punktiem 74 spēlēs ir konferences septītajā pozīcijā. Tā par punktu apsteidz Bostonas "Bruins", atrodoties Atlantijas divīzijas trešajā vietā, kas regulārās sezonas izskaņā dos pēdējo garantēto ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

Bufalo hokejisti arī nākamo spēli aizvadīs savā laukumā, pirmdien uzņemot Floridas "Panthers" vienību, kas šosezon kopvērtējumā spējusi savākt par trim punktiem vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!