Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien izcēlās ar mazākumā gūtiem vārtiem Bufalo "Sabres" spēlē pret Vinipegas "Jets", par ko pateicās savam maiņas partnerim Juhanam Larsonam.

Kā ziņojām, Girgensona pārstāvētā "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:3, 1:0, 0:1) piekāpās Floridas "Panthers", piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas un desmito pēdējos 15 mačos.

Latvijas hokejistam tie bija piektie vārti šajā sezonā un piektie karjerā skaitliskajā mazākumā.

"Mazākumā nedaudz paveicās. Tikām pie ripas, Jūhans Larsons no aizvārtes piespēlēja, un man atlika tikai iemest," norādīja Girgensons. "Mēs pēc pirmā perioda sākām vairāk cīnīties,, tomēr pirmās trešdaļas laikā divi zaudētie vārti mazākumā mūs atsvieda atpakaļ."

"Pirmajā trešdaļā daudz ko izšķīra mūsu nopelnītie noraidījumi, mēs nevaram pelnīt tik daudz soda minūšu. Savukārt uz otro periodu iznācām noskaņojušies, kontrolējām spēli, trešajā trešdaļā izdarījām labu spiedienu, bet ar to nepietika," pēc cīņas pauda Girgensons.

Girgensons šosezon 46 spēlēs guvis piecus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Bufalo klubs ar 37 punktiem 51 spēlē saglabā stabilu pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet "Panthers" ar 48 punktiem 49 spēlēs šajā pašā konferencē ir 12. pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" par četriem punktiem apsteidz tikai Arizonas "Coyotes" komandu.

Nākamo maču "Sabres" piecu mājas spēļu sērijā aizvadīs sestdien, kad uzņems Sentluisas "Blues" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!