Latviešu hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:2, 2:1) uzvarēt Kalgari "Flames". "Sabres" tā bija jau astotā uzvara pēdējās 11 spēlēs.

Girgensons savus rezultativitātes punktus guva ļoti svarīgā brīdī. Vispirms viņš mača 48.minūtē ar vārtu guvumu izlīdzināja rezultātu (3:3), bet tad četras minūtes vēlāk ar rezultatīvu piespēli izkārtoja Metam Mulsonam uzvaras vārtus.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 21:16 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus un nopelnīja lietderības koeficentu "+3". Tāpat viņš uzvarēja 36 procentos iemetienu, 1:46 minūtes pavadīja vairākumā, bet 1:55 – mazākumā. Girgensons ar savu sniegumu tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Šajā sezonā 29 spēlēs uzbrucējs no Latvijas guvis deviņus vārtus un septiņas reizes rezultatīvi piespēlējis, tiekot pie lietderības koeficenta "+6".

"Sabres" labā aizvadītajā mačā divus vārtus guva Mulsons, bet vienu "golu" iemeta arī Markus Folinjo. Tikmēr "Flames" labā precīzi bija Marks Džordano, Deivids Džonss un Šons Monahans.

"Sabres" komanda šajā mačā izdarīja 18 metienus pa vārtiem, kamēr pretinieki atbildēja ar 45 raidījumiem.

Girgensona vārtu guvums:

Girgensona rezultatīvā piespēle:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!