Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons sestdien nepiedalījās Bufalo "Sabres" uzvarētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pret Vašingtonas "Capitals" un būs spiests izlaist vēl divus nākamos mačus, jo kopā ar komandu nedosies gaidāmajā izbraukumā, pēc cīņas paziņoja Bufalo kluba galvenais treneris Dens Bailsma.

"Sabres" NHL līderus "Capitals" uzvarēja ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1), pārtraucot sešu zaudējumu sēriju savā laukumā.

Kā zināms, Girgensons traumu guva piektdien, kad "Sabres" komanda ar 1:4 savā laukumā zaudēja Bostonas "Bruins". Girgensons spēli pameta jau pirmās trešdaļas vidū, kad vidējā zonā bija sadūries ar pretinieku aizsargu Kevanu Milleru.

Viņam tika konstatēts ķermeņa augšdaļas savainojums, taču sākotnēji Bailsma sacīja, ka latviešu uzbrucējs laukumā varētu doties "kuru katru dienu". Tomēr pēc uzvaras treneris atklāja, ka atlabšana būs ilgāka un Girgensons izlaidīs arī nākamos divus mačus, kuros "Sabres" pirmdien tiksies ar Arizonas "Coyotes" un trešdien ar Kolorādo "Avalanche".

Šosezon Girgensons aizvadītās 40 spēlēs izcēlies ar trim gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Girgensona vietā Bufalo "Sabres" sestdien no fārmkluba izsauca uzbrucēju Filipu Varouniju, kurš arī atklāja rezultātu spēlē pret "Capitals". Uzvarētājiem vārtus guva arī Tims Šalers, kurš pirmajā periodā skaitliskajā mazākumā panāca 2:0, Evanders Keins un Kodijs Fransons. Mājinieki pēc pirmajām divām trešdaļām bija vadībā ar 4:0, trešā perioda sākumā viesi pēc Markusa Jūhansona metiena starpību nedaudz samazināja, tomēr " Sabres" uzvaru apdraudēt nespēja.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts "Sabres" vārtsargs Čads Džonsons, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku metieniem.

"Sabres" izcīnīja 18.uzvaru 45 spēlēs un ar 40 punktiem ieņem pirmspēdējo - septīto vietu Atlantijas divīzijā, jo apsteidza Toronto "Maple Leafs", bet Austrumu konferencē Bufalo vienība ir 14.vietā starp 16 komandām. "Capitals" šis bija tikai 11.zaudējums 44 mačos, kas komandai ar 69 punktiem ļauj atrasties ne tikai Austrumu konferences, bet arī visas līgas līderpozīcijā.

Rietumu konferences līdere ar 64 punktiem ir Stenlija kausa īpašniece Čikāgas "Blackhawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!