Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Bufalo "Sabres" šajā sezonā, visticamāk, vairs nevarēs palīdzēt latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, vēsta "The Buffalo News".

Girgensons savainojumu guva 24.februāra spēlē pret Kolumbusas "Blue Jackets", kurā izcēlās arī ar vārtu guvumu mazākumā. Latviešu uzbrucējs otrā perioda vidū vienā no epizodēm palika uz ledus, kad ripa pēc pretinieka spēcīga metiena trāpīja viņam pa labās kājas potīti. Girgensons laukumu atstāja tikai ar komandas biedru palīdzību, uzreiz devās uz ģērbtuvēm, un spēlē vairs nepiedalījās.

Pēc tam "Sabres" paziņoja, ka Girgensons izlaidīs vismaz divas nedēļas, taču tagad prognozes vairs nav tik iepriecinošas. Latviešu uzbrucējs joprojām nav kāpis uz ledus, nav spējīgs aizvadīt pat vieglus treniņus, bet galvenā trenera Teda Nolana izteicieni optimismu nevieš. Kā norāda "The Buffalo News", Girgensons varētu izlaist vēl vairāk nedēļas, un laukumā atgriezties tikai NHL regulārā čempionāta beigās. Tā kā "Sabres" šosezon nepiedalīsies Stenlija kausa izcīņā, tad Nolans varētu ļaut Girgensonam pilnībā sadziedēt savainojumu un nesteidzināt viņu atkal piedalīties spēlēs.

Girensona prombūtnē "Sabres" devuši, iespējams, pēdējo iespēju sevi apliecināt krievu uzbrucējam Mihailam Grigorenko. 20 gadus vecais hokejists izsaukts no AHL kluba Ročestras "Americans", un "Sabres" treniņos tiek iespēlēts otrajā maiņā kā centra uzbrucējs. Krievu hokejistam pēc šīs sezonas beidzas līgums ar "Sabres", tāpēc regulārā čempionāta pēdējās spēlēs viņam nāksies apliecināt, ka spēj būt noderīgs klubam.

Grigorenko savulaik 2012.gada draftā "Sabres" izvēlējās ar 12.numuru, bet Girgensonu ar 14.numuru. Krievu hokejists tika uzskatīts par perspektīvāku nekā Girgensons, tomēr latvietis sevi jau ir apliecinājis NHL, kamēr Grigorenko nav ieguvis treneru uzticību. Šajā sezonā NHL viņš aizvadījis tikai 12 spēles, guvis vienus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!