Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles balsojumā Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons savācis gandrīz divreiz vairāk balsu nekā tuvākais sekotājs, liecina otrdien NHL publiskotie dati.

NHL Zvaigžņu spēles balsojuma vietnē katru dienu ir redzams vien vietu izkārtojums, bet nav publiskots, cik cilvēku ir nobalsojuši. Tagad NHL publiskojusi apkopotos datus. Nepilnu divu nedēļu laikā kopš risinās balsošana Girgensons savācis 399 356 balsis, bet tuvākais sekotājs ir Monreālas "Canadiens" aizsargs Pernels Karls Subans (240 362 balsis). Pitsburgas "Penguins" zvaigznei Sidnijam Krosbijam ir 218 672 balsis, bet aiz viņa seko divi Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēji Patriks Keins un Džonatans Tēvss (216 261 un 212 994).

Jau ziņots, ka Girgensona panākumi Zvaigžņu spēles balsojumā pārsteiguši Ziemeļamerikas hokeja zinātājus, bet NHL tagad apstiprinājusi, ka liels nopelns šajā faktā ir Latvijas iedzīvotājiem. Kopumā NHL Zvaigžņu spēles balsojumā šobrīd nobalstos 8,5 miljonu reižu no 170 pasaules valstīm.

"Viņš ir ļoti populārs Latvijā. Domāju, ka pēc Soču olimpiskajām spēlēm viņa vārds ir izskanējis vēl skaļāk. Ja viņš spēlēs, kā viņš šeit Bufalo spēlē pirmajos gados, tad noteikti viņa vārds izskanēs. Ceru, ka viņa vārds būs zināms ikvienā mājā Ziemeļamerikā, kā tas ir Latvijā. Un prieks par viņu, jo viņš ir to pelnījis," uzskata "Sabres" galvenais treneris, bijušais Latvijas valstsvienības vadītājs Teds Nolans.

"Iespējams, ka visa Latvija par viņu balso vai kaut kas līdzīgs, tā viņš atstāj aiz sevis visus pārējos. Varbūt arī mums vajag kādu kampaņu. Ja vēl kaut kā viņu pareklamētu, viņš iekļūtu Zvaigžņu spēlē. Ja tā notiks, es tikai priecāšos par viņu un tas būs burvīgi," saka Girgensona komandas biedrs Markuss Folinjo.

Pats hokejists jau iepriekš norādījis, ka nav pārsteigts par balsojumu, jo Latvijas līdzjutēji ir kā traki pēc hokeja. "Esmu dzirdējis par šo balsošanu. Esmu to redzējis, taču man ar to nav nekāda sakara. Pats nebalsoju. Tie ir hokeja fani no Latvijas. Manās mājās ir traki hokeja līdzjutēji," skaidroja Girgensons.

Balsojums notiks līdz 1.janvārim. Dienas laikā no vienas IP adreses var balsot desmit reizes, taču pirms tam ir jāpiereģistrējas NHL mājaslapā. Zvaigžņu spēle notiks 25.janvārī Kolumbusā. Balsojums risinās šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!