Foto: AP/Scanpix/LETA

Izcilu debijas sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadošā Vegasas "Golden Knights" pirmdien atguva vadību Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pret Sanhosē "Sharks".

"Golden Knights" viesos svinēja uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:1, 0:2, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Lasvegasas vienība pirmā ielaida vārtus, taču otrajā periodā spēja panākt 3:1, kad precīzi bija Kolins Millers, Džonatans Maršeso un Reilijs Smits, divas reizes izceļoties vairākumā.

Tomēr trešajā periodā "Sharks" atspēlējās, jo 48. minūtē Evanders Keins rezultātu samazināja līdz minimumam, bet minūti un 57 sekundes pirms trešā perioda beigās Tomāšs Hertls panāca neizšķirtu 3:3.

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kurā veiksmīgāki bija "Golden Knights" vīri, uzvaras metienu izdarot rezultatīvajam zviedram Viljamam Kārlsonam, kuram šajā mačā arī viena rezultatīva piespēle. Tikmēr Maršeso pirmdien izcēlās ar 1+2.

Jau vēstīts, ka sērijas pirmajā spēlē "Golden Knights" mājās uzvarēja ar graujošo 7:0, bet otrajā mačā "Sharks" viesos revanšējās, otrajā pagarinājumā gūstot uzvaru ar 4:3.

Tikmēr Austrumu konferences pusfinālā Tampabejas "Lightning" savās mājās ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) uzvarēja Bostonas "Bruins", sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Mājiniekiem lielisks bija Breidens Points, kurš guva vienus vārtus un trīs reizes asistēja partneriem. Points 26 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšā "Bruins" cietoksnī, panākot 4:2.

Abās sērijās nākamās spēles notiks trešdien, attiecīgi Sanhosē un Bostonā.

Jau ziņots, ka otrā Austrumu konferences pusfinālā Pitsburgas "Penguins" un Vašingtonas "Capitals" duelī rezultāts ir neizšķirts 1-1, kā arī pa vienai uzvarai pirmajos divos mačos izcīnījušas Rietumu konferences vienības Nešvilas "Predators" un Vinipegas "Jets", kuru duelī arī pagaidām ir līdzsvars.

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas "Penguins" ar 4-2 uzvarēja Nešvilas "Predators" komandu, pitsburgiešiem pie kausa tiekot otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!