Foto: F64

Dramatisku zaudējumu Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas pirmajā finālspēlē piektdien piedzīvoja latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda.

"Crunch" hokejisti izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Grendrepidsas "Griffins", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Kā ierasts, Gudļevskis arī šajā mačā palika uz rezervistu soliņa, bet "Crunch" pirmais numurs Maiks Makena tika galā ar 33 no 36 metieniem.

Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāts šajā mačā bija neizšķirts 2:2, bet uzvaru "Griffins" komandai tikai 14 sekundes pirms pamatlaika beigām vairākumā nodrošināja čehu uzbrucējs Tomāšs Noseks, tādējādi gūdams savus otros vārtus spēlē.

Šīs sērijas otrais mačs notiks sestdien "Griffins" laukumā, bet pēc tam komandas pārcelsies uz Sirakjūsu.

Zīmīgi, ka "Crunch" un "Griffins" komandas Kaldera kausa finālā savā starpā tikās jau 2013.gadā, kad panākumu ar 4-2 izcīnīja Grendrepidsas klubs.

Izslēgšanas turnīrā Gudļevskis laukumā bijis tikai vienā spēlē, uz ledus pavadot 38 minūtes, kuru laikā palika nepārspēts.

Ziņots, ka "Griffins" komanda Kaldera kausa pusfinālā pārspēja Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvēto Sanhosē "Barracuda" vienību.

Kā vēstīts, izslēgšanas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja regulārā čempionāta uzvarētāja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers. Pēc sezonas beigām viņš pievienojās Latvijas izlasei un piedalījās pasaules čempionātā. Līdz pat pēdējais kārtai "Penguins" un "Barracuda" cīnījās par uzvaru AHL regulārajā čempionātā, noslēgumā panākumu izcīnot Vilksbāres/Skrentonas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!