Foto: AFP/Scanpix

Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim būs iespēja sevi pierādīt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" pārbaudes spēlēs, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Otrdien "Lightning" komanda aizvadīs savu pirmo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas, spēkojoties pret Karolīnas "Hurricanes". Komandas divi vadošies vārtsargi amerikānis Bens Bišops un krievs Andrejs Vasiļevskis tikai nesen atgriezušies no Pasaules kausa izcīņas, kur pārstāvēja savas valstsvienības. Bišops nospēlēja vienu spēli, bet Vasiļevskis laukumā tā arī netika.

Līdz ar to iespēja pirmajā pārbaudes spēlē tiks dota Gudļevskim un "Lightning" sistēmas ceturtajam vārtsargam Adamam Vilkoksam.

"Nav tā, ka esmu bez spēlēšanas ilgu laiku," "Lightning" preses dienestam sacīja Gudļevskis, kurš sargāja Latvijas izlases vārtus olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. "Jūtos labi. Galvenais ir apturēt ripu, un uz to es koncentrējos."

"Katru reizi, kad es spēlēju, es jūtu, ka man ir iespēja sevi pierādīt. Nekas īsti nav mainījies," uzsvēra latvietis.

Gudļevskis savā karjerā piedalījies divās NHL regulārā čempionāta spēlēs un divos mačos Stenlija kausa izcīņā. Gudļevskis aizvadītajā sezonā "Lightning" fārmklubā Sirakjūsas "Crunch" Amerikas Hokeja līgā (AHL) aizvadīja 41 spēli, vidēji mačā atvairot 90,7% pretinieku metienu un ielaižot 2,83 ripas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!