Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien demonstrēja teicamu sniegumu Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā, kaldinot Sirakjūsas "Crunch" komandas uzvaru.

"Crunch" savā laukumā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Olbani "Devils".

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 41 no 42 pretinieku mestajām ripām, vienīgo reizi kapitulējot trīs minūtes pirms pamatlaika beigām.

Latviešu vārtsargs šosezon 33 spēlēs vidēji ielaidis 2,63 ripas un atvairījis 89,8% metienu.

Citā AHL mačā uzvaru izcīnīja uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) apspēlēja Stoktonas "Heat".

Jevpalovs šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt zaudējumu cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas viesos ar 2:3 (0:1, 0:2, 2:0) piekāpās Leihaiveli "Phantoms".

Bļugeram šajā mačā viens metiens pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Tāpat zaudējums Riharda Bukarta pārstāvētajai Springfīldas "Thunderbirds", kas viesos ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Providensas "Bruins". Latviešu uzbrucējs šim mačam netika pieteikts.

Tikmēr uzvaru izcīnījusi Hēršijas "Bears", kurai šonedēļ ar pārbaudes laika līgumu pievienojās jaunais aizsargs Kristofers Bindulis, jo šī vienība savā laukumā ar 6:4 (2:0, 2:2, 2:2) pārspēja Hartfordas "Wolf Pack". Latvietis šai cīņai pieteikts nebija.

Visas līgas un Klusā okeāna divīzijas kopvērtējuma vadībā atrodas "Barracuda" komanda, kas 57 spēlēs iekrājusi 82 punktus, kamēr Atlantijas divīzijā pirmo vietu ieņem "Penguins", kas tikusi pie 87 punktiem 63 mačos. "Barracuda" šosezon ir izcīnījusi 71,9% punktu, kamēr "Penguins" ar 69,0% izcīnītu punktu ir otrā visā līgā.

Tikmēr "Crunch" ar 75 punktiem 64 cīņās ir labākā Ziemeļu divīzijas komanda, "Bears" komanda Atlantijas divīzijā ar 81 punktu ir ceturtajā vietā, bet "Thunderbirds" ar 62 punktiem 63 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvada vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tiek skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!