Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā svētdien iekļuva arī Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis.

NHL drafta piektajā kārtā Rīgas "Dinamo" vārtsargu ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning".

Tādējādi Gudļevskis kļuvis par 31. Latvijas hokejistu, kurš izvēlēts NHL draftā. Viņš ir tikai otrais Latvijas vārtsargs, kurš iekļuvis NHL draftā.

NHL draftā ar pirmo numuru Kolorādo "Avalanche" izvēlējās Nātanu Makinonu, kurš spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgā. Iepriekšējo reizi drafta pirmais numurs no šīs līgas nāca 2005.gadā, kad Pitsburgas "Penguins" izvēlējās Sidniju Krosbiju. Interesanti, ka Krosbijs un Makinons ir dzimuši Jaunskotijā.

Drafta otrais numurs tika bijušā Krievijas hokejista Aleksandra Barkova dēlam, Aleksandram Barkovam junioram, kurš dzimis un audzis Somijā. Viņu izvēlējās Floridas "Panthers", bet "Lightning" ar trešo numuru izvēlējās uzbrucēju Džonatanu Druinu.

Interesants moments draftā bija pašā noslēgumā, kad pienāca Ņūdžersijas "Devils" kārta paziņot 208.numuru. Tajā brīdī mikrofonu savās rokās paņēmis "Devils" leģendārais vārtsargs Martins Brodērs un paziņoja, ka "Devils" ar 208.numuru izvēlas Entoniju Brodēru – viņa dēlu, kurš arī ir vārtsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!