Foto: PantherMedia/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien neglāba Bridžportas "Sound Tigers" komandu no zaudējuma Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē.

"Sound Tigers" viesos ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Sirakjūsas "Crunch" vienībai, kurā latvietis pavadīja iepriekšējās četras sezonas.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 26 no 29 pretinieku mestajām ripām, bet ceturto reizi "Crunch" viesus pārspēja brīdī, kad Latvijas vārtsarga vietā uz ledus bija sestais laukuma spēlētājs.

Latviešu vārtsargs šosezon 33 spēlēs vidēji ielaidis 2,77 ripas un atvairījis 89,8% metienu.

Tāpat zaudējumu piektdien cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas viesos ar 4:5 (1:3, 1:1, 2:0, 0:1) piekāpās Jūtikas "Comets" vienībai.

Bļugers šajā mačā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Viņš šosezon 59 spēlēs guvis 17 vārtus, veicis 21 rezultatīvu piespēli un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +17.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 82 punktiem 64 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 70 punktiem 65 mačos ir piektā. Savukārt priekšpēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 63 punktiem 66 cīņās ieņem aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears".

Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 51 punktu 64 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju. Tikmēr uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 61 punktu 58 mačos ir pēdējā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!