Foto: DELFI

Jaunās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionāta sezonas pirmajā spēlē otrdien Latvijas klubs "Rīga" savā laukumā Piņķos guva astoņus vārtus un pārliecinoši pieveica Maskavas komandu "Spartak".

Mačs par labu rīdziniekiem noslēdzās ar rezultātu 8:4 (1:2, 3:1, 4:1).

Pirmie mača vadībā izvirzījās rīdzinieki, kuriem mača piektajā minūtē izcēlās Andris Siksnis, rezultatīvi piespēlējot Daniela Riekstiņam. Tomēr ilgi nebija jāgaida līdz "Spartak" izdevās rezultātu izlīdzināt, jo tieši pēc piecām minūtēm "Rīgas" vārtsargu Nilu Grinfogelu pārspēja Igors Boldins.

Pirmās trešdaļas izskaņā un otrās sākumā Maskavas jaunie hokejisti guva vēl divus vārtus, panākot jau 3:1 savā labā. Tomēr perioda turpinājumā rīdzinieki prata atspēlēties un pat izvirzīties vadībā. Vispirms otro ripu pretinieku vārtos raidīja Nikolajs Jeļisejevs, bet rezultātu nepilnu pusotru minūti līdz otrā perioda beigām izlīdzināja Rodrigo Ābols. Tomēr "Rīgai" ar to nebija gana, jo vēl pēc minūtes Latvijas komandu vadībā izvirzīja Jeļisejevs, kurš guva savus otro vārtus spēlē.

Jau noslēdzošās trešdaļas pirmajā minūtē "Rīga" panāca 5:3 savā labā, jo pēc Artūrs Ševčenko piespēles izcēlās Edgars Kurmis. Līdz perioda vidum ar Oskara Batņas un Riekstiņa palīdzību rīdzinieki panāca jau 7:3. Tomēr pēdējās desmit minūtēs "Spartak" komanda spēja vienus vārtus atgūt, bet Jeļisejevs pamanījās gūt savus trešos vārtus spēlē jeb "hat trick", uzstādot gala rezultātu - 8:4.

Nākamā spēle "Rīgai" paredzēta ceturtdien, kad būs jāspēkojas ar Doņeckas "Molodaja gvardija" komandu no Ukrainas.

Kā zināms, jauno MHL sezonu ar zaudējumu sāka Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" komanda, kas ar 2:4 piekāpās Mitišču "Atlanti".

Jaunajā sezonā MHL regulārajā čempionātā startē 40 komandas, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Šosezon komandu skaits turnīrā pieaudzis par septiņām.

Salīdzinot ar pagājušo sezonu, turnīram pievienojušās Toljati "Ladja", Sanktpēterburgas "Dinamo", Naberežnije Čelni "Čelni", Kirovočepeckas "Olimpija" un Kurganas "Junior" komandas no Krievijas, kā arī Doņeckas "Molodaja gvardija" no Ukrainas un Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas. Savukārt Permas "Oktan" kluba vietā startē šīs pilsētas komanda "Molot".

Kopumā čempionātā startē klubi no astoņām valstīm - Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Ungārijas, Austrijas, Kazahstānas un Čehijas.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Krievijas komandai Mitišču "Atlanti".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!