Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) jaunās sezonas otrajā mačā ceturtdien pēcspēles metienos ar 4:5 (1:3, 1:0, 2:1, 0:0, 0:1) savā laukumā zaudēja sacensību jaunpienācējiem Doņeckas "Molodaja gvardija" no Ukrainas.

Līdz ar to "Rīgas" komanda jauno sezonu sākusi ar četriem punktiem divās spēlēs.

Spēles pirmajā trešdaļā viesi tika pie divu vārtu pārsvara, bet "Rīgai" vienu ripu 16.minūtē atspēlēja Rūdolfs Maslovskis. Līdz iešanai atpūtā "Molodaja gvardija" gan atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet otrās trešdaļas gaitā mājinieki vēlreiz spēja vienu ripu atgūt, kad piektajā minūtē vēlreiz precīzs bija Maslovskis.

Trešās trešdaļas otrajā minūtē Doņeckas klubs trešo reizi mačā tika pie divu vārtu handikapa, ko rīdzinieki atspēlēja nākamo četru minūšu laikā. Vispirms izcēlās Andris Siksnis, bet pēc tam vairākumā precīzs bija Krišs Lipsbergs.

Pamatlaika izskaņā mājinieki veiksmīgi izturēja divas minūtes mazākumā, nodrošinot pagarinājumu. Tajā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos rīdzinieki zaudēja ar rezultātu 1:2, vienīgo reizi precīzam esot Nikolajam Jeļisejevam.

"Molodaja gvardija" komandas pieteikumā ir Latvijas aizsargs Ēriks Golubevs, kurš gan šim mačam, tāpat kā sezonas pirmajai spēlei, nebija pieteikts. Pašlaik 18 gadus vecais Golubevs spēlējis "Liepājas metalurga" sistēmā, bet pērn jau spēlēja Ukrainas čempionātā un bija Latvijas U-18 izlases kandidātu sarakstā.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā otrdien "Rīga" ar rezultātu 8:4 savā laukumā pārliecinoši uzvarēja pagājušās sezonas Harlamova kausa izcīņas finālisti Maskavas komandu "Spartak". Savukārt Doņeckas klubs MHL turnīrā debitēja ar uzvaru izbraukumā pret citiem sacensību jaunpienācējiem Sanktpēterburgas "Dinamo" ar 4:1.

Septembra gaitā "Rīgas" hokejisti aizvadīs kopumā desmit mačus, no kuriem seši notiks savā laukumā. Mačam pret "Molodaja gvardija" sekos divas izbraukuma spēles pret Maskavas MVD un Habarovskas "Amurskije tigri".

Jaunajā sezonā MHL regulārajā čempionātā startē 40 komandas, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Šosezon komandu skaits turnīrā pieaudzis par septiņām.

Salīdzinot ar pagājušo sezonu, turnīram pievienojušās Toljati "Ladja", Sanktpēterburgas "Dinamo", Naberežnije Čelni "Čelni", Kirovočepeckas "Olimpija" un Kurganas "Junior" komandas no Krievijas, kā arī Doņeckas "Molodaja gvardija" no Ukrainas un Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas. Savukārt Permas "Oktan" kluba vietā startē šīs pilsētas komanda "Molot".

Kopumā čempionātā startē klubi no astoņām valstīm - Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Ungārijas, Austrijas, Kazahstānas un Čehijas.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Krievijas komandai Mitišču "Atlanti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!