Foto: F64

Pieredzējušais latviešu aizsargs Arvīds Reķis pagarinājis līgumu ar Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) vienību Augsburgas "Panther", pavēstījis klubs.

Līgums ar Latvijas hokejistu parakstīts uz vienu sezonu.

Pašlaik 38 gadus vecais Reķis Augsburgas vienībā atgriezās 2014. gadā, kad bija četras sezonas nospēlējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

"Panther" komandā Reķis iepriekš spēlēja no 2003. līdz 2008. gadam, bet pēc tam vēl divas sezonas aizvadīja citā DEL klubā Volfsburgas "Grizzly Adams".

Reķis šosezon 36 mačos guvis piecus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles. Viņš jau pirms sezonas beigām nopelnījis tikpat punktus cik iepriekšējā sezonā, kas viņam bija rezultatīvākā kopš 2009./10. gada sezonas, kad vēl tika pārstāvēta "Grizzly Adams" komanda.

"Panther" komanda ar 71 punktu 43 spēlēs ieņem piekto vietu kopvērtējumā, pārliecinoši soļojot pretim vietas nodrošināšanai ceturtdaļfinālā. Regulārā sezona noslēgsies mēneša beigās.

Pirms trim gadiem Reķis saņēma Vācijas pasi, kas viņam ļauj šīs valsts klubos skaitīties kā vietējam spēlētājam.

Reķis septembrī Latvijas izlasei palīdzēja 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Pirms tam viņš valstsvienību iepriekšējo reizi pārstāvēja 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos, bet pasaules čempionātos aizsargs nav piedalījies kopš 2011. gada. Kopā viņš piedalījies trijās olimpiādēs un septiņos pasaules čempionātos.

Kā zināms, DEL turnīrā spēlē arī vēl viens Latvijas hokeja veterāns Herberts Vasiļjevs, kura pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" komanda pašlaik ir visas līgas pēdējā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!