Latvijas speciālists Igors Pavlovs kļuvis par Šveices augstākās hokeja līgas Rapersvīles "Jona Lakers" galveno treneri.

Kā vēsta "Sudostschweiz", Pavlovs amatā nomainīs pašreizējo komandas galveno treneri Kristianu Vēberu.

Šveices augstākās līgas čempionāta kopvērtējumā "Jona Lakers" komanda patlaban ieņem pēdējo, 12.vietu.

"Piedāvājumu no Šveices kluba saņēmu pirms pāris dienām," laikrakstam "Sovetskij Sport" pastāstīja Pavlovs. "Ilgi nedomāju un gandrīz uzreiz devos uz Šveici un noskatījos pāris spēles. Šodien no rīta iepazinos ar komandu un novadīju pirmo treniņu."

"Tagad priekšā grūts uzdevums. Komanda atrodas pēdējā vietā kopvērtējumā. Līdz regulārā čempionāta beigām palikušas piecas spēles. Šveices augstākā līga nav aizvērta, un mums būs jācīnās tā saucamajā "play-out" - spēlēs par izkrišanu, kur zaudētāji pametīs elites divīziju. Man dots uzdevums to nepieļaut," piebilda Pavlovs.

Kā ziņots, pagājušā gada oktobra vidū Pavlovs kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" galveno treneri, amatā nomainot čehu speciālistu Milošu Ržigu. Tomēr pirmajās sešās spēlēs viņa vadībā komanda piedzīvoja sešus zaudējumus, bet kopā 16 mačos izcīnīja tikai sešas uzvaras.

Kā ziņots, novembra beigās Pavlovs smagi saslima ar bronhītu un pēdējās spēlēs līdz decembra pārtraukumam nebija spējīgs vadīt komandu, bet vēlāk Latvijas speciālists tika oficiāli atlaists no "Spartak" galvenā trenera amata.

Pavlovs atzina, ka visas līgumsaistības ar "Spartak" ir pārtrauktas. "Klubs izrādīja pretimnākšanu, un mēs šķīrāmies bez kaut kādām abpusējām pretenzijām."

Šo sezonu 45 gadus vecais Pavlovs iesāka kā citas KHL vienības Novosibirskas "Sibirj" galvenā trenera Andreja Tarasenko palīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!