Foto: Publicitātes foto

Šogad atklāto "Kurbads" ledus halli, kurā aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas turnīrs, varētu izmantot kā 2021. gada pasaules čempionāta treniņu vietu, atzinis IIHF pārstāvis Igors Nemečeks.

Kā zināms, 2021.gada pasaules čempionāts notiks Rīgā un Minskā, Latvijā spēles aizvadot "Arēnā Rīga". Tiesa, joprojām aktuāls ir jautājums par treniņhalli Rīgā. Kā iespējamais variants minēts treniņhalles celtniecība pie "Arēnas Rīga", taču pastāv iespēja, ka varētu tikt izmantota arī "Kurbads" halle, pie kuras plānots uzcelt arī starptautiskām prasībām atbilstošu 60x30 metru ledus laukumu. Šobrīd Rīgā starptautiskajiem izmēriem atbilstošs ir tikai "Arēnas Rīga" ledus laukums, visi pārējie ir mazāki.

Nemečeks, kurš klātienē apmeklēja Kontinentālā kausa spēles, atzina, ka "Kurbada" halle varētu tikt izmantota kā treniņu arēna pasaules čempionāta laikā.

"Turnīrs noritēja atbilstoši visaugstākajām IIHF kvalitātes prasībām. Rekomendēšu federācijai, ka šī ir lieliska vieta starptautiskiem turnīriem. Halli var izskatīt arī kā iespējamu treniņu vietu 2021. gada pasaules čempionātam, ja tiek organizēts policijas eskorts un īpaši šim nolūkam būvētā halle "Arēna Rīga" tuvumā nevarēs nodrošināt noslodzi vai netiks uzbūvēta laikā," Nemečeka teikto citē Latvijas čempionvienība "Kurbads".

Savukārt Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols izteica atzinību un pateicību hokeja klubam "Kurbads" par lieliski noorganizētu turnīru.

"Arī no IIHF esmu saņēmis vislabākās atsauksmes. Man ir patiess lepnums, ka Latvijā ir tāds klubs, kas sevi prot parādīt vietējā čempionātā un nest arī Latvijas vārdu starptautiskajā arēnā," uzsvēris Koziols.

Latvija un Baltkrievija tiesības rīkot 2021. gada pasaules čempionātu ieguva maijā IIHF kongresā, pārspējot Somijas kandidatūru.

Latvijā līdz šim vienīgo reizi pasaules čempionāts hokejā notika 2006.gadā, kad spēles tika aizvadītas tobrīd nesen uzceltajā "Arēnā Rīga", kā arī speciāli pielāgotajā "Skonto" hallē, bet treniņi norisinājās arī "Volvo" sporta centra ledus hallē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!