Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) no Krievijas Hokeja federācijas (KHF) pieprasījusi to 14 hokejistu vārdus, par kuriem savā atskaitē runāja Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisija saistībā ar Soču olimpiskajām spēlēm, ziņo aģentūra TASS.

Pēc ziņojuma IIHF ir nolēmusi precizēt spēlētāju sarakstu, un ja šī informācija izrādīsies patiesa, šiem sportistiem būs aizliegts piedalīties IIHF rīkotās sacensībās.

"Protams, mēs precizēsim informāciju par šiem 14 sportistiem, savāksim visu informāciju. Ja dati izrādīsies patiesi, mēs noteikti aizliegsim viņiem piedalīties IIHF turnīros," izteicies IIHF prezidents Renē Fāzels.

Kā ziņojām, 18. jūlijā WADA nāca klajā ar šokējošu paziņojumu par valsts atbalstītu dopinga sistēmu Krievijā. Izmeklēšanas ziņojumā tiek apgalvots, ka laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam Krievijā tika samainītas 643 dopinga analīzes. Kopumā sistēmā bija iesaistīti 30 sporta veidu pārstāvji, un 14 gadījumi attiecas uz hokeju.

Ja šie 14 hokejisti izrādīsies esam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu spēlētāji, viņiem būs liegts spēlēt arī šajā līgā. Šobrīd KHL spēlē 12 hokejisti no Krievijas pēdējās olimpiskās izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!