Foto: Reuters/Scanpix

Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš nedēļas nogalē guva savus pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausā, ir tikai trešais Latvijas pārstāvis, kurš spējis izcelties ar vārtu guvumu Ziemeļamerikas spēcīgākās līgas "play off" mačos.

Jau ziņots, ka Ķēniņš Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas otrajā spēlē pret Kalgari "Flames" izcēlās ar vārtu guvumu, bet nākamajā spēlē izdarīja rezultatīvu piespēli. Nākamo maču Stenlija kausa izcīņā pret Kalgari "Flames" Ķēniņš un "Canucks" aizvadīs otrdienas naktī.

Ķēniņš ir 21. Latvijas hokejists, kurš spēlējis NHL, un desmitais, kurš piedalījies Stenlija kausā. Kā zināms, no šiem desmit hokejistiem tikai vienam – Sandim Ozoliņam – ir izdevies tikt līdz prestižajai trofejai un celt to virs galvas.

Stenlija kausa mačos piedalījušies trīs vārtsargi un septiņi laukuma spēlētāji. Līderis statistikas rādītājos ir Ozoliņš, kurš 137 mačos guva 23 vārtus un izdarīja 67 rezultatīvas piespēles. Ar četriem vārtu guvumiem Stenlija kausa 45 spēlēs izcēlās pāragri no dzīves aizgājušais Sergejs Žoltoks, bet pie rezultativitātes punktiem vēl ticis Jaroslavļas "Lokomotiv" aviokatastrofā bojā gājušais Kārlis Skrastiņš (20 spēlēs trīs rezultatīvas piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!