Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" vārtsargu treneris Artūrs Irbe sezonas laikā paveicis fantastisku darbu un būtu pelnījis NHL labākā trenera asistenta balvu, ja tāda būtu, uzskata izdevums "Buffalo News".

Irbe pirms šīs sezonas pievienojās "Sabres", kuru trenē bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. Pagājušajā nedēļā pēc vienas no spēlēm Nolans esot īpaši uzslavējis Irbi. Šajā sezonā "Sabres" tikuši tikai pie 19 uzvarām, kas ir otrs vājākais rādītājs līgā. Lai gan Bufalo komanda piedzīvojusi 49 zaudējumus, vārtsargi šajās neveiksmēs reti bijuši vainīgie, norāda "Buffalo News".

Šajā sezonā Irbe lieliski sadarbojās ar Jonasu Enrotu un Mihalu Neuvirtu, kurus klubs sezonas gaitā arī veiksmīgi aizmainīja. Tikmēr tagad galvenā vārtsarga loma uzticēta Andersam Lindbekam, par kuru agrāk runāja kā par "vārtsargu, kurš nevar neko noķert". Tagad līdzjutēji jau aizmirsuši šo vārtsarga "iesauku", jo zviedru vārtu vīrs Irbes vadībā ir pilnībā pārveidojies.

"Šajā sezonā viņš [Irbe] ir paveicis fantastisku darbu ar visiem vārtsargiem. Lindbeks nav izņēmums. Var vērot viņa izaugsmi, kā viņš kļūst arvien labāks, labāks un labāks. Viņa pārliecība ir augusi. Ņemot vērā Artūra trenēšanas prasmes un Lindbeka darba ētiku, kopā ir paveikts teicams darbs," saka Nolans.

Lindbeks pāreju perioda pēdējā brīdī no Dalasas "Stars" pārgāja uz "Sabres". Dalasā viņš vidēji spēlē šajā sezonā atvairīja 87,5% metienu, bet pērnajā sezonā - 89,1%. Savukārt "Sabres" sastāvā piecās spēlēs Lindbeks atvairījis 148 no 160 metieniem jeb 92,5 %.

"Viņš ir ļoti labs treneris. Viņš ir ilgi pats spēlējis, viņš zina, par ko "ir stāsts" un viņš pārzina situācija," sajūsmā par darbu ar Irbi ir pats Lindbeks. "Esmu neilgi laiku šeit, tāpēc nevaram runāt par kaut kādām milzīgām izmaiņām spēles stilā, bet mēs cenšamies strādāt pie elementārām lietām. Viņš ir ļoti punktuāls, vēršot uzmanību uz sīkām detaļām, kā arī ir lietpratējs visu laiku. Viņš mani labo ikreiz, kad kļūdos. Šobrīd viss ir lieliski."

Interesanti, ka arī abiem no "Sabres" aizgājušajiem vārtsargiem statistika bijusi labākā, strādājot kopā ar Irbi. Enrots "Sabres" rindās atvairīja 90,3% metienu, bet tagad "Stars" sastāvā atvairījis 87,3% metienu. Tikmēr Neuvirtam pēc pārejas uz Ņujorkas "Islanders" atvairīto metienu statistika nokritās no 91,8% uz 88,9%.

"Noteikti, tam ir jāpievērš uzmanība. Mūsu rindās puiši uzlaboja sniegumu," uzskata "Sabres" kapteinis Braians Džionta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!