Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs nākamajā sezonā neatgriezīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas finālistes Bostonas "Bruins" sastāvā, izteicies vienības ģenerālmenedžeris Pīters Čarelli.

"Bruins" komanda divas dienas pēc izstāšanās no cīņas par Stenlija kausu trešdien atzina, ka to atstās vismaz trīs hokejisti un slavenākais no tiem ir Jāgrs, kurš 5.jūlijā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Kaut Jāgrs ir 41 gadu vecs, viņš cer, ka nākamajā sezonā izdosies noslēgt līgumu par sešiem miljoniem dolāru (3,2 miljoniem latu), cik viņš pelnīja arī šosezon.

Jāgrs "Bruins" komandai marta un aprīļa mijā pievienojās vienlaicīgi ar latvieti Kasparu Daugaviņu, bet šajā laikā aizvadītajās 33 spēlēs viņa kontā bija tikai divi vārti un 17 rezultatīvas piespēles.

"Es vēl arvien vēlos spēlēt NHL," atzina hokejists. "Mīlu šo spēli un pagaidām vēl nevēlos atgriezties Čehijā."

Tāpat kļuvis zināms, ka "Bruins" komandā neatgriezīsies brīvie aģenti Endrū Ferenss un Džejs Pandolfo.

"Mums būs jāpieņem smagi lēmumi, lai atrastu pareizo sastāvu," stāstīja ģenerālmenedžeris.

Daugaviņš, kurš šo sezonu iesāka Otavas "Senators" vienībā, kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, kas nozīmē, ka priekšrocības līguma noslēgšanā būs tieši "Bruins" komandai.

Čarelli stāstīja, ka joprojām cer parakstīt līgumus ar uzbrucēju Nātanu Hortonu, kurš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, un potenciālo ierobežoti brīvo aģentu, vārtsargu Tūku Rasku.

Daugaviņš, Jāgrs, Hortons un Pandolfo ir četri uzbrucēji, kas kļūs par brīvajiem aģentiem. Tāpat līgumi noslēdzas arī abiem komandas vārtsargiem un trim aizsargiem.

Kā ziņots, "Bruins" komanda Stenlija kausa sestajā mačā piekāpās Čikāgas "Blackhawks" vienībai ar 2:3, pēdējos divus vārtus ielaižot izšķirošo divu minūšu laikā. Sērijā "Bruins" cieta neveiksmi ar rezultātu 2-4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!