Foto: LETA
Latvijas hokejistu Mārtiņa Jakovļeva un Edija Brahmaņa pārstāvētās komandas nespēja pārvarēt Kontinentālā kausa trešo kvalifikācijas kārtu un finālturnīrā neiekļuva.

Aizsarga Jakovļeva pārstāvētā Ukrainas komanda "Donbass" svētdien ar uzvaru noslēdza dalību trešajā kārtā, tomēr cerības sasniegt finālturnīru Ukrainas vienība bija zaudējusi jau iepriekš.

"Donbass" Dānijā D apakšgrupas turnīra spēlē ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Lielbritānijas spēcīgāko vienību Notingemas "Panthers", kurai arī šajā duelī neko vairs nevajadzēja, jo tā jau iepriekš bija garantējusi dalību finālturnīrā.

Jakovļevs mačā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ziņots, ka piektdien turnīra pirmajā spēlē "Donbass" ar rezultātu 2:3 piekāpās Anžē "Ducs" vienībai no Francija, bet sestdien ar 1:2 atzina arī mājinieku Odenses "Bulldogs" pārākumu.

Jakovļevs trijos mačos kopā veica sešus metienus, nopelnīja četras soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Panthers" komanda pirmajos divos mačos guva divas uzvaras un ceļazīmi bija garantējusi jau pēc sestdienas spēlēm. Savukārt otru ceļazīmi uz finālturnīru nodrošināja "Bulldogs", kas svētdien ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja "Ducs".

Turnīrā noslēgumā "Panthers" un "Bulldogs" ieguva pa sešiem, bet "Ducs" un "Donbass" pa trīs punktiem.

Kontinentālā kausa otrajā kārtā "Panthers" komanda izšķirošajā mačā izslēdza Latvijas čempioni "Liepāju".

Jakovļevs "Donbass" vienības rindas papildināja oktobra beigās. "Donbass" no 2005. līdz 2014.gadam bāzējās Doņeckā, taču pēc Austrumukrainas konflikta sākumā klubam bija jāmeklē cita mājvieta, turklāt tas nevarēja turpināt dalību Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Patlaban komandas mājvieta ir Družkivkas pilsētā, kas atrodas tajā pašā Doņeckas apgabalā.

Tikmēr Itālijas pilsētā Ritenā notiekošajā E apakšgrupas turnīrā svētdien izšķirošajā mačā par vietu finālturnīrā Brahmaņa pārstāvētā Baltkrievijas komanda Soļigorskas "Šahtjor" ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja mājiniecei "Ritten Sport".

"Šahtjor", kuras rindās Brahmanis šajā turnīrā nepiedalījās, līdz ar to palika trešajā vietā un uz finālturnīru netika.

E grupā uzvaru ar deviņiem punktiem izcīnīja "Ritten Sport", sešus punktus ieguva Kazahstānas klubs Atirau "Beibaris", kamēr "Šahtjor" izcīnīja trīs punktus, bet Polijas klubs Tihi GKS palika tukšā.

Finālturnīrā, kas notiks nākamā gada janvāra vidū, iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas, līdz ar to par uzvaru turnīrā cīnīsies Lielbritānijas, Dānijas, Itālijas un Kazahstānas klubi.

Latvijas čempione "Liepāja" oktobrī Kontinentālā kausa otrās kārts turnīrā Spānijā ar 8:1 pārliecinoši uzveica Turcijas čempioni Stambulas "Zeytinburnu" un ar 10:2 sagrāva Spānijas čempioni "Jaca", taču izšķirošajā spēlē par pirmo vietu ar 1:3 zaudēja Notingemas "Panthers", netiekot uz trešo kārtu.

Šogad janvārī par Kontinentālā kausa čempioniem kļuva Francijas augstākās hokeja līgas komanda Ruānas "Dragons", kas finālā savā laukumā ar 4:0 pārspēja Dānijas vienību Herningas "Blue Fox". Savukārt tobrīdējā Latvijas čempionvienība "Mogo" nespēja pārvarēt sacensību trešo kārtu, kas bija izšķirošā, lai iekļūtu finālturnīrā.

Kontinentālā kausa ieguvēja atkal izcīnīs tiesības startēt IIHF Čempionu līgas turnīrā.

Šosezon norisinās jau Kontinentālā kausa 20.sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!