Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vinipegas "Jets" starpsezonā izvirzījusi mērķi parakstīt līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Artūru Kuldu, kā arī astoņiem citiem hokejistiem, kuriem vasarā ar klubu beigsies līgums, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Ar jūlija pirmo dienu par ierobežoti brīvo aģentu kļūs ne tikai Kulda, bet arī tādi "Jets" spēlētāji kā Bleiks Vīlers, Braiens Litls, Zaks Bogosjans, krievs Aleksandrs Burmistrovs, Ēriks Tangradi, Zaks Redmonds, Pols Postma un Entonijs Peluso.

"Ar hokejistiem parakstīsim dažādus līgumus. Ar vieniem plānojam parakstīt īsākas līgumsaistības, kamēr ar citiem - garākas," izteicies "Jets" ģenerālmenedžeris Kevins Čeveldejofs. "Talkā varētu nākt vairāki faktori, piemēram, nauda un spēlētāju turpmākās karjeras attīstība. Ir grūti teikt, vai varēsim parakstīt līgumus ar visiem hokejistiem."

Iepriekšējo sezonu Kulda pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Novosibirskas "Sibirj", bet pēc tās noslēguma pievienojās "Jets" vienībai. Tiesa, latvietis laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm, turklāt Vinipegas komanda nekvalificējās NHL izslēgšanas spēlēm, jo Austrumu konferencē ierindojās devītajā vietā, 48 mačos izcīnot 51 punktu.

Pagājušā gada jūnija nogalē "Jets" piedāvāja Kuldam kvalifikācijas līgumu, līdz ar to latvietis 1.jūlijā nekļuva par ierobežotu brīvo aģentu, kā tas būtu noticis, ja "Jets" vienība ar šo piedāvājumu nebūtu izteikusi savu vēlmi latvieti paturēt.

Tomēr "Jets" piedāvātā līguma nosacījumi Kuldu neapmierināja un viņš jūlijā pievienojās "Sibirj" komandai.

Pirms tam Kulda "Jets" vienības rindās piedalījās deviņās NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās ar rezultativitāti neizcēlās, bet nopelnīja četras soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +3.
KHL regulārā čempionāta 50 mačos 24 gadus vecais aizsargs guva deviņus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -3, bet septiņos Gagarina kausa mačos viņa kontā viena rezultatīva piespēle un +1 lietderības koeficients.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kuldu Atlantas "Thrashers" komanda (tagadējā "Jets") jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 200.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!