Foto: LETA

Latviešu vārtsargs Māris Jučers karjeru turpinās Francijas augstākās līgas klubā Lionas "Lions", kļūstot par cita Latvijas hokejista Artūra Mickeviča komandas biedru, vēsta vienība.

Aizvadītajā sezonā Jučers spēlēja Polijas vienībā Novi Targas "MMKS Podhale", kur regulārajā čempionātā 19 spēlēs vidēji mačā ielaida 2,52 ripas, atvairot 93% metienu, bet 11 izslēgšanas turnīra mačos viņš ielaida 2,54 ripas spēlē, tiekot galā ar 92,9% metienu.

Pirms došanās uz Poliju viņš divas sezonas pavadīja Kazahstānas čempionāta vienībā Atirau "Beibarys", savukārt no 2011. līdz 2013.gadam viņš bija Rīgas "Dinamo" otrais vārtsargs, Kontinentālajā hokeja līgā piedaloties 38 spēlēs.

Lionas klubs vēsta, ka 29 gadus vecais Jučers nākamajā sezonā būs komandas pirmais vārtsargs, nomainot slovēni Matiju Pintariču, ar kuru abi savulaik spēlēja "Beibarys" rindās. Pintaričs maijā Slovēnijas izlases rindās piedalījās trīs pasaules čempionāta spēlēs, bet nākamsezon pārstāvēs citu Francijas klubu Ruānas "Dragons".

Pērn novembrī Jučers ar Latvijas izlasi pārbaudes turnīrā Slovēnijā spēlēja tieši pret Francijas izlasi, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru ar 6:0.

"Jučers ir tehnisks vārtsargs, kuram ir ļoti laba statistika un pieredze valstsvienībā. Vārtsargs ir viena no svarīgākajām pozīcijām komandā, tāpēc mēs vēlējāmies pieredzējušu spēlētāju, kurš mums ļaus cerēt uz panākumiem. Jučers ir cīnītājs, kurš ļoti smagi strādā, ar augstu darba ētiku un profesionālu attieksmi," Latvijas hokejistu slavējis "Lions" galvenais treneris Mitja Sivičs.

Jučers "Lions" komandā nebūs vienīgais Latvijas hokejists, jo aizvadītajā sezonā to pārstāvēja Mickevičs, kurš martā pagarināja līgumu vēl uz vienu gadu.

Mickevičs regulārajā sezonā 44 mačos izcēlās ar 19 vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā piecos mačos pievienoja divus gūtos vārtus.

Lionas komanda, kurā šosezon bija arī vēl viens latvietis Miks Lipsbergs, guva piekto vietu Francijas čempionāta regulārajā sezonā, bet pēc tam zaudēja ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka par 2017.gada Francijas čempioniem kļuva Gapas "Rapaces" vienība, kurā spēlēja arī Latvijas hokeja aizsarga Kristaps Bazevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!