Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Pasaules kausa izcīņas A grupas līderu duelī Kanādas valstsvienība ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Eiropas izlasi, garantējot pirmo vietu apakšgrupā.

Spēles piektajā minūtē Sidnijs Krosbijs guva pirmos vārtus spēlē, bet 55 sekundes pirms trešdaļas beigām Džonatans Tēvzs panāca 2:0. Marians Hosa mača 25. minūtē guva vienīgos eiropiešu vārtus, bet desmit minūtes vēlāk Tēvzs atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Mača izskaņā kanādieši tika arī pie ceturtā vārtu guvuma, kad precīzs bija Logans Kutūrs.

Ar sešiem punktiem trīs spēlēs Kanāda nodrošināja pirmo vietu A grupā, bet Eiropa ar četriem punktiem ir otrajā vietā. Abas izlases jau iepriekš bija garantējušas dalību pusfinālā. Čehijas un ASV izlases ceturtdien cīnīsies par trešo vietu grupā.

Tikmēr B grupas spēlē Ziemeļamerikas U-23 izlase ar rezultātu 4:3 (3:2, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Zviedriju. Zviedriem ar vienu iegūto punktu pietika, lai oficiāli garantētu vietu pusfinālā.

Šajā mačā Ziemeļamerikas spēlētāji 1:35 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, precīzi metot Ostonam Metjūzam un Vinsentam Tročekam. Filips Forsbergs vienus vārtus zviedriem atguva, bet Džonijs Gudro atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1).

Pirmajā periodā vēl Niklass Bekstrēms guva vārtus Zviedrijas izlasei, bet trešajā trešdaļā Patriks Berglunds izlīdzināja spēles rezultātu, un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums. Neitens Makknons pagarinājuma piektajā minūtē izrāva savai komandai uzvaru, kas ļauj saglabāt cerības uz pusfinālu.

B grupas pēdējā spēlē ceturtdien tiksies Krievijas un Somijas izlases.

Zviedrijas izlase ar pieciem punktiem jau garantējusi vietu pusfinālā, bet otrā ceļazīme noskaidrosies pēc Krievijas un Somijas cīņas. Ja Krievijas izlase pārspēs Somiju, tad tā iekļūs pusfinālā, bet, ja krievi zaudēs, tad Ziemeļamerikas talanti turpinās cīņu Pasaules kausā. Savukārt Somijas izlase vairs nevar iekļūt nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!