Foto: Reuters/Scanpix
Par pēdējo ikgadējā Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņas turnīra pusfinālisti trešdien kļuva Kanādas izlase, kas nokomplektēta no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Pārspēlē par vietu pusfinālā trešdien Kanādas komanda ar 4:3 (1:0, 2:3, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Čehijas vienību Prāgas "Sparta".

Uzvaru Kanādas komandai nodrošināja Mikija Dupona precīzais metiens.

Jau ziņots, ka otrā pārspēlē pie ceļazīmes uz turnīra pusfinālu tika vietējā komanda Ženēvas "Servette", kas ar 2:0 pārspēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Maskavas "Spartak".

Kā vēstīts, šajās pārspēlēs apakšgrupās otrajās vietās palikušās komandas tikās ar otras apakšgrupas trešo vietu īpašniecēm.

Savukārt vietas pusfinālos automātiski garantēja apakšgrupu spēcīgākās komandas, kas bija KHL klubs Sanktpēterburgas ''SKA'' un Šveices vienība "Davos".

Tādējādi par vietu sacensību finālā ceturtdien savā starpā cīnīsies SKA un "Servette", kā arī "Davos" un Kanādas izlase.

Turnīra finālspēle būs 31.decembrī.

Špenglera kausa izcīņā, kas notiek kopš 1923.gada un ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL), pagājušajā gadā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas šogad turnīrā nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!