Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš kopā ar Ženēvas "Servette" komandu otrdien kļuva par šāgada Špenglera kausa ieguvējiem, un tieši Daugaviņa gūtie vārti noslēdza turnīra maču pret Maskavas CSKA.

"Servette" Špenglera kausa izcīņas finālspēlē ar 5:3 (2:0, 2;1, 1:2) pārspēja Maskavas CSKA komandu, kuru jau bija uzvarējusi grupas mačā, un arī finālā rezultatīvs bija Latvijas izlases uzbrucējs.

Pirmos vārtus šai mačā guva "Servette" uzbrucējs Jurajs Šimeks, izmantojot skaitlisko vairākumu, bet pēc četrām minūtēm Ženēvas kluba pārsvaru dubultoja Deniss Holšteins.

Otrā perioda sākumā Lennarts Petrels panāca jau 3:0 "Servette" labā, un Kevins Romijs mača 37. minūtē guva ceturtos vārtus Šveices kluba labā. Taču tad "atdzīvojās" CSKA, un 18 sekundes pirms perioda beigām Oļegs Saprikins gūst Maskavas komandas pirmos vārtus šai mačā.

Trešās trešdaļas sākumā Aleksandrs Frolovs realizē skaitlisko vairākumu, samazinot "Servette" pārsvaru līdz diviem vārtiem, bet trīs minūtes pirms spēles pamatlaika beigām Ņikita Zaicevs gūst vēl vienus vārtus, saasinot šīs spēles izskaņu - 3:4.

Cīnoties par rezultāta izlīdzināšanu, Maskavas CSKA nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un šo situāciju izmantoja "Servette" - 10 sekundes pirms mača beigām Kaspars Daugaviņš raidīja ripu tukšajos pretinieka vārtos, un Ženēvas klubs svinēja uzvaru ar 5:3.

Ceļā uz Špenglera kausu "Servette" pirmajā mačā uzvarēja Ročesteras "Americans", pēcspēles metienos - Maskavas CSKA, un pusfinālā - Kanādas izlasi.

Kaspars Daugaviņš ir iekļauts arī šā turnīra simboliskajā izlasē kā labākais kreisais uzbrucējs. Par turnīra labāko vārtsargu izvēlēts "Servette" spēlētājs Tobiass Štefans, aizsargi - Ville Koistinens ("HC Davos") un Markuss Nordlungs ("Servette"), uzbrucēji - Aleksandrs Radulovs (Maskavas CSKA) un Metjū Lombardi ("Servette").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!