Foto: Reuters/Scanpix

Soli no izkrišanas no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas nonākusi Ronalda Ķēniņa pārstāvētā vienība Vankūveras "Canucks", kas pirmās kārtas ceturtajā mačā ar 1:3 (1:3, 0:0, 0:0) piekāpās Kalgari "Flames".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Canucks" nonācis zaudētājos ar 1-3. Nākamais mačs risināsies ceturtdien Vankūverā.

Ķēniņš nospēlēja 10:41 minūti, "Canucks" vienīgo vārtu guvuma nepiedalījās, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Canucks" iegāza ļoti neveiksmīgi aizvadīta pirmā trešdaļa, un sākumā viens no "vainīgajiem" bija arī latviešu uzbrucējs. Jau spēles otrajā minūtē Ķēniņš nopelnīja divu minūšu sodu, ko ceturtajā minūtē 21 sekundi pirms latvieša atgriešanās laukumā izmantoja "Flames" un Džonijs Gudro guva mača pirmos vārtus. Devītajā minūtē Henrīks Sedīns vairākumā izlīdzināja rezultātu, gūstot savus pirmos vārtus 2015. gada Stenlija kausā, bet jau pēc minūtes Jirži Hudlers vairākumā atjaunoja Kalgari komandas pārsvaru. Pirmā perioda izskaņā "Flames" trešos vārtus guva Sems Benets.

"Flames" 1989.gadā izcīnīja Stenlija kausu, taču kopš tās reizes tikai vienu reizi - 2004. gadā - tikusi tālāk par turnīra pirmo kārtu. Pirms 11 gadiem "Flames" arī spēlēja Stenlija kausa finālā, taču sērijā ar 3-4 zaudēja Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!