Foto: Shutterstock

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība noraidījusi, ka aizvadītās sezonas Gagarina kausa fināliste Prāgas "Lev" no Čehijas saskārusies ar finansiālām grūtībām un varētu no turnīra izstāties.

Aģentūra "R-Sport", atsaucoties uz klubam tuvu stāvošu informācijas avotu, vēsta, ka "Lev" komandas nākamās sezonas budžets pašlaik nav apstiprināts, jo tā rīcībā nav tam nepieciešamo līdzekļu. Līdz ar to komandas dalība nākamās sezonas čempionātā pašlaik ir neskaidra.

"Neko nevaru pateikt. Pagaidīsim maija beigas, un tad jau būs iespējams par kaut ko runāt," situāciju komentējis Prāgas kluba sporta direktors Rašids Habibuļins.

Tikmēr KHL izpilddirektors Dmitrijs Kurbatovs aģentūrai ITAR-TASS uzsvēris, ka ar komandas finansiālo situāciju viss ir kārtībā.

"Klubs ir iesniedzis visas garantijas tā nākamās sezonas budžeta nodrošināšanai. Mums pret tām nav nekādu pretenziju," izteicies Kurbatovs.

Kā ziņots, "Lev" pašlaik ir spiesta meklēt jaunu galveno treneri, jo Somijas Hokeja federācija neļauj Kari Jalonenam apvienot darbu šajā Čehijas klubā un Somijas izlasē. Somu speciālists Jalonens līdz ar nākamo sezonu kļūs par Somijas izlases galveno treneri, šajā amatā nomainot Erki Vesterlundu, kurš komandu šīgada pasaules čempionātā aizveda līdz sudraba medaļām. Savukārt pats Vesterlunds trenēs jauno KHL somu klubu Helsinku "Jokerit".

Jalonens ar "Lev" komandu sāka strādāt pagājušā gada oktobrī, to kā pirmo no ārzemju klubiem KHL vēsturē aizvedot līdz Gagarina kausa finālam, kur gan nācās piekāpties Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!