Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem pirmdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva Losandželosas "Kings" vienība.

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē "Kings" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (3:0, 1:1, 2:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Maču krietni pārliecinošāk iesāka mājinieki, kuri pirmajā trešdaļā pēc Dastina Brauna, Džefa Kārtera un Trevora Lūisa metieniem izvirzījās vadībā ar 3:0, bet otrās trešdaļas otrajā minūtē Kārters panāca jau 4:0 Losandželosas komandas labā. Kā vēlāk izrādījās, vienīgos vārtus "Devils" komandai otrās trešdaļas vidū guva Edams Enrike, bet pēdējās trešdaļas 17.minūtē Lūiss un Mets Grīns "Kings" vienībai guva vēl divus vārtus, panākot graujošo 6:1 par labu "Kings".


Par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Kings" vārtsargs Džonatans Kviks, kurš šajā mačā atvairīja 17 no 18 pretinieku metieniem. Savukārt "Devils" vārtsargs Martins Brodērs tika galā ar 19 no 24 metieniem.

"Kings" kļuvusi par pirmo komandu, kas triumfējusi Stenlija kausa izcīņā, regulāro čempionātu noslēdzot astotajā pozīcijā.

Iepriekšējo reizi "Kings" komanda Stenlija kausa izcīņas finālā spēlēja 1993.gadā, kad klubu pārstāvēja leģendārais uzbrucējs Veins Greckis. Toreiz viņiem neizdevās izcīnīt trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!