Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādiešu uzbrucējs Mets Dišēns nepabeidza Kolorādo "Avalanche" spēli pret Ņujorkas "Islanders" Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, jo mača laikā tika aizmainīts uz citu klubu.

"Avalanche" tieši spēles laikā panāca vienošanos ar "Senators" par Meta Dišenē maiņu, un hokejists paguva aizvadīt tikai pusi perioda, pēc kura devās uz ģērbtuvēm un arēnu pameta jau kā Otavas kluba pārstāvis.

"Viss varēja notikt jebkurā brīdī," NHL mājas lapā citēts "Avalanche" uzbrucējs Nātans Makkinons. "Mēs pat nezinājām, vai Mets būs treniņnometnē, bet man jāatzīst, ka viņš uzvedās kā īsts profesionāls. Domāju, ka šāda situācija novērsīs uzmanību, taču viņš spēlēja ar pilnu atdevi, darīja savu darbu, bija labs partneris pirmajās 15 spēlēs un no viņa daudz kas bija atkarīgs. Vēl pirms dažām dienām es nedomāju, ka viņu aizmainīs prom. Re, cik interesanti viss sanāca. Taču to visu var raksturot vienā vārdā – dīvaini."

Kolorādo "Avalanche" kapteinis Gabriels Landeskogs šo situāciju gan nodēvējis par "cirku". "Šajā situācijā viss bija neparasti," viņš saka. "Tas ir kaut kāds cirks. Neticēju, ka notiks tieši tā, taču es Metam vēlu veiksmi. Esmu pārliecināts, ka arī viņam tas ir atvieglojums."

"Es pirmo reizi mūžā pieredzēju spēlētāja maiņu mača laikā," atzinies "Senators" vārtsargs Semjons Varlamovs. "Protams, bija runas, un visi zināja, ka viņu mainīs, taču, kad viņš pirmās trešdaļas vidū aizgāja, kļuva neomulīgi."

Pats hokejists esot priecīgs, ka divus gadus ilgusī neskaidrība nu ir beigusies. "Prieks, ka viss ir cauri, jo šis bija garš gads, pareizāk – divi gari gadi," sarunā ar "Denver Post" atzīstas Dišēns. "Runas par maiņu sākās jau 2015. gadā, tāpēc tagad varu atviegloti uzelpot. Taču vienlaicīgi jūtu gan prieku, gan skumjas. Esmu pateicīgs par pāreju uz "Senators", un priecājos, ka esmu bijis "Avalanche" daļa. Atvadīties no šejienes ir ļoti emocionāls brīdis, jo te es apņēmu sievu, nopirkām suni, te es pavadīju lielu daļu savas dzīves."

"Par maiņu zināju vēl pirms man par to pateica. Redzēju, kā viņi uz rezervistu soliņa sarunājas, un paredzēju, ka viss atrisināsies ļoti neparastā veidā," piebilst 26 gadus vecais hokejists. "Tāds ir bizness. Reiz šis kļūs par labu joku."

Metu Dišēnu "Avalanche" izvēlējās 2009. gada draftā kā trešo numuru. Kolorādo klubā viņš aizvadījis 586 spēles, kurās sakrājis 428 (178+250) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!