Foto: RIA Novosti/Scanpix
Par hokeja Eirotūres otrā posma - "Pirmā kanāla" kausa - uzvarētājiem svētdien kļuva Krievijas izlases pārstāvji.

Mājinieki turnīra gaitā tika pie trim uzvarām, noslēdzošās, trešās, kārtas mačā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarot Somiju.

Otrajā trešdaļā pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai divu vārtu pārsvaru dāvāja Vadims Šipačovs un Jevgēņijs Malkins, kurš realizēja vairākumu, bet trešdaļas izskaņā 1:2 vairākumā panāca Miko Meenpē. Cīņas gala iznākumu trešās trešdaļas otrajā minūtē panāca Iļja Kovaļčuks.

Turnīra pēdējā mačā Zviedrijas izlase ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) sagrāva Čehiju, pa vieniem vārtiem gūstot Markusam Jūhansonam, Patrikam Hērnkvistam, Karlam Sēderberjam un Jūelam Lundkvistam.

Kā ziņots, pirmajā kārtā ceturtdien Krievija ar 5:1 sagrāva Zviedriju, bet Somija ar 3:2 uzvarēja Čehiju. Savukārt otrās kārtas cīņās sestdien Krievija ar 6:0 sagrāva Čehiju, bet Zviedrija ar 4:1 pārspēja Somijas hokejistus.

Turnīra kopvērtējumā Krievija izcīnīja uzvaru ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem, Zviedrija tika pie sešiem punktiem, Somija izcīnīja trīs punktus, bet čehi pie punktiem tā arī netika.

Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Čehijas izlase.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases.

Pagājušajā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Čehija.

Šajā turnīrā spēlē divas komandas, ar kurām nākamā gada pasaules čempionātā tiksies Latvijas izlase - pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!