Foto: F64
Pazīstamais krievu hokeja speciālists Vladimirs Krikunovs otrdien iecelts par jauno Baltkrievijas izlases galveno treneri, pavēstījusi vietējā hokeja federācija.

Pieredzējušajam trenerim šī ir atgriešanās pie Baltkrievijas izlases stūres. Iepriekš viņš ar to strādāja laikā no 2001. līdz 2003.gadam.

Iepriekš Baltkrievijas izlasi vadīja kanādiešu speciālists Glens Henlons, kura vadībā komanda Minskā aizvadīto šīgada pasaules čempionātu noslēdza septītajā vietā. Maijā viņš amatu pameta, vēlāk kļūstot par Šveices izlases galveno treneri.

Šogad pasaules čempionātā ieņemtā septītā vieta ir izlases labākais sasniegums kopš 2006.gadā Rīgā izcīnītās sestās vietas.

Iepriekšējā 64 gadus vecā Krikunova darbavieta bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižņekamskas "Ņeftehimik", taču no galvenā trenera amata viņš tika atbrīvots pagājušā gada beigās.

Savas spēlētāja karjeras laikā Krikunovs no 1976. līdz 1982.gadam pārstāvēja arī Rīgas "Dinamo" komandu, bet vēlāk kā treneris strādājis ar virkni Krievijas klubu, kā arī ar Slovēnijas, Baltkrievijas un Kazahstānas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!