Foto: LETA

Pieredzējušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs hokeju profesionāli cer spēlēt vēl vismaz trīs gadus, aģentūrai LETA atklāja spēlētājs.

Pašlaik 37 gadus vecajam Rēdliham ir beidzies līgums ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", turklāt klubā viņa devītais numurs ir jau piešķirts kanādiešu uzbrucējam Kevinam Klārkam.

Tas liek domāt, ka Rēdlihs rīdzinieku sastāvā vairs neatgriezīsies, lai gan hokejists šajā klubā spēlējis iepriekšējās desmit sezonas jeb kopš KHL dibināšanas brīža. Tiesa, pats hokejists norādīja, ka labprāt atgriezos Rīgas "Dinamo".

"Viennozīmīgi, arī nākamsezon redzēsiet mani spēlējam hokeju. Šobrīd meklēju komandu, tiek veiktas pārrunas," atklāja Rēdlihs. "Es nevaru tagad konkrēti pateikt, ka nākamajā sezonā Rīgas "Dinamo" vienībā nespēlēšu. Pagaidām par to neuztraucos, bet gan smagi trenējos."

Hokejists uzsvēra, ka, neizdodoties vienoties ar Rīgas "Dinamo", viņš atkal izmēģinās spēkus ārzemēs. Iepriekšējo reizi Rēdlihs kā leģionārs bija 2007./08.gada sezonā.

"Diemžēl cirkšņa trauma man liedza piedalīties šī gada pasaules čempionātā. Šobrīd savam ķermenim līdzi sekoju ļoti aktīvi un daru visu, lai progress neapstātos. Hokejs ir lieta, ko mīlu, un centīšos to maksimāli izmantot," sacīja Rēdlihs.

"Protams, neviens nevar paredzēt, kā viss attīstīsies, bet es vēl vismaz trīs gadus gribētu spēlēt. Neesmu uzvarējis Gagarina kausā, tāpēc dzinulis spēlēt vēl ir liels. Pirms pāris gadiem man kāds žurnālists teica, ka es ar gadiem spēlēju tikai labāk. Gribētos sevi salīdzināt ar vīnu - jo vecāks, jo labāks," labā noskaņojumā bija brīvais aģents Rēdlihs.

Aizvadītajā sezonā Rēdlihs KHL čempionātā aizvadīja 39 spēles, kuru laikā guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Kopumā šajā turnīrā viņa kontā 449 spēles, 37 vārti un 99 rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -13.

Rēdlihs Latvijas izlases sastāvā piedalījies deviņos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs Turīnā, Vankūverā un Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!