Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Sidnijs Krosbijs līgas lokauta laikā varētu spēlēt Eiropā, pieļāvis hokejista aģents Pets Brisons.

Brisons uzsvēris, ka šāda iespēja gan tiks izskatīta tikai tad, ja jau tuvākajā laikā neieviesīsies skaidrība par līgas lokauta ilgumu. Ja NHL sezonas sākums tiks atlikts uz nenoteiktu laiku, tad Krosbija pārcelšanās uz Eiropu kļūs pilnīgi iespējama.

"Nedrīkst aizmirst par līguma svarīgāko daļu - apdrošināšanu. Tās apmēri ir diezgan lieli, tāpēc daudzi klubi vienkārši nevarēs atļauties nodrošināt mana klienta pakalpojumus," Brisons izteicies portālam "Sportsnet.ca".

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka Krosbija apdrošināšana varētu izmaksāt aptuveni 400 000 dolāru (215 000 latu) mēnesī.

Pēdējā pusotra gada laikā 25 gadus vecais uzbrucējs vairākas reizes guvis smadzeņu satricinājumus, kā rezultātā aizvadītajā sezonā laukumā devās vien 22 regulārā čempionāta spēlēs Pitsburgas "Penguins" komandas rindās, kurās guva astoņus vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles.

Savukārt sešās Stenlija kausa izcīņas cīņās Krosbija kontā trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Krosbijs pagājušā gada 5.janvārī saņēma spēcīgu pretinieka sitienu pa galvu, kas atjaunoja neilgi pirms tam gūto galvas traumu. Laukumā hokejists atgriezās tikai novembra otrajā pusē un jau pirmajā mačā izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Vasarā tika vēstīts, ka Krosbijs gatavojas ar "Penguins" pagarināt līgumu uz desmit gadiem.

Jau vēstīts, ka, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, aizvadītajā nedēļas nogalē sākās NHL lokauts. Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52%-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!