Foto: EPA/LETA
Kanādas izlases hokejista Sidnija Krosbija februārī Vankūverā olimpisko spēļu finālā gūtie vārti papildlaikā, kas mājiniekiem nodrošināja zelta medaļas, pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) vērtējuma, atzīti par 2010.gada notikumu hokejā, vēsta IIHF.

Krosbijs pagarinājuma astotajā minūtē nodrošināja Kanādai uzvaru finālā ar 3:2.

Otrajā vietā gada notikumu sarakstā ierindots pasaules hokeja samits, kas augustā notika Toronto un pulcēja hokeja sabiedrības pārstāvjus - funkcionārus, trenerus un hokejistus no visas pasaules.

Gada trešā nozīmīgākā notikuma lauri tikuši pirmo divu sieviešu uzņemšanai Hokeja slavas zālē Toronto. Šo godu izpelnījās kanādiete Andžela Dzeimsa un amerikāniete Kami Granato.

Gada notikumu sarakstā iekļuva arī Jaromīra Jāgra iedvesmotās Čehijas izlases uzvara pasaules čempionātā Vācijā, finālā ar 2:1 uzvarot Krievijas izlasi, un ASV izlases seši gūtie vārti 12 minūšu laikā pret Somiju olimpisko spēļu pusfinālā.

Savukārt svarīgāko notikumu desmitnieku noslēdz Pola Hendersona hokeja krekls, ar kuru viņš aizvadīja 1972.gada supersērijas astoto spēli. Krekls tika izsolīts, un to par nedaudz vairāk kā vienu miljonu dolāru iegādājās kāds kanādiešu kolekcionārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!