Foto: EPA/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Sidnijs Krosbijs, kurš pēdējos 14 mēnešos vairākas reizes guvis smadzeņu satricinājumus, ceturtdien piedzīvoja savu ilgi gaidīto atgriešanos laukumā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli un palīdzot savai vienībai svinēt uzvaru.

Aizvadītajā mačā "Penguins" izbraukumā ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzvarēja Ņujorkas "Rangers" hokejistus.

Krosbijs laukumā pavadīja tieši 16 minūtes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem, ar rezultatīvu piespēli palīdzot Krisam Kunicam trešajā trešdaļā panākt 4:2 "Penguins" labā un iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Krosbijs aizvadīja savu pirmo spēli kopš pagājušā gada 5.decembra. Viņš bija izlaidis 40 sava kluba cīņas NHL.

"Gan uz laukuma pavadītais laiks, gan mana pašsajūta bija tādā līmenī, kādu gaidīju. Jutos diezgan labi un spēju koncentrēties uz to, kas man jādara laukumā," pēc mača izteicās Krosbijs. "Laikam ritot uz priekšu, arvien labāk un labāk iejutos spēlē."

Kā ziņots, Krosbijs pagājušā gada 5.janvārī saņēma spēcīgu pretinieka sitienu pa galvu, kas "atsvaidzināja" neilgi pirms tam gūto galvas traumu.

Laukumā hokejists atgriezās tikai novembra otrajā pusē un jau pirmajā mačā izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Tomēr kanādietis nospēlēja tikai astoņas cīņas, kad tika izteiktas bažas par jauna smadzeņu satricinājuma gūšanu. Vēlāk gan papildu izmeklējumos Krosbijam tika konstatēta kakla mīksto audu trauma, kas var radīt tādus pašus neiroloģiskos simptomus kā smadzeņu satricinājums.

Pagājušajā sezonā Krosbijs 41 spēlē pamanījās gūt 32 vārtus un izdarīt 34 rezultatīvas piespēles. Pirms iegūtā savainojuma viņš bija līgas rezultatīvākais hokejists.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Penguins" komanda ar 91 punktu 69 spēlēs atrodas ceturtajā vietā, bet tai ir otrs lielākais punktu skaits - par četriem punktiem vairāk guvuši vienīgi "Rangers" hokejisti, kuri ir konferences līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!