Foto: AP/Scanpix

Pitsburgas "Penguins" līderis Sidnijs Krosbijs smadzeņu satricinājuma dēļ nedrīkstēs piedalīties nākamajā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīra otrās kārtas spēlē pret Vašingtonas "Capitals", vēsta līgas mājas lapa.

Kā ziņojām, Austrumu konferences pusfināla sērijas trešajā spēlē "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins izdarīja spēka paņēmienu pret Krosbiju, turklāt uzreiz pēc tā kanādiešu uzbrucējs saņēma sitienu no pretinieku aizsarga Meta Nīskanena. Incidents notika pirmajā periodā, Krosbijs laukumu pameta ar kolēģu palīdzību un mačā vairs nepiedalījās.

Pēc spēles izdarītajā veselības pārbaudē "Penguins" uzbrucējam tika konstatēts smadzeņu satricinājums.

Pēc trim spēlēm šai sērijā rezultāts ir 2-1 Pitsburgas kluba labā, bet ceturtā Krosbijam būs jāizlaiž.

"Tas ir liels zaudējums," par Krosbija nedienām saka "Penguins" vārtsargs Marks–Andrē Flerī. "Viņš neapšaubāmi ir mūsu labākais spēlētājs. Viņš ir mūsu kapteinis, mūsu līderis. Viņu nevar aizvietot, taču mēs šosezon jau esam pierādījuši, ka mums ir spēlētāji, kas var nākt vietā. Mums ir rezerves, kas var izcīnīt uzvaras."

Ovečkina uzbrukumu Krosbijam hokeja eksperti vērtē dažādi. Vieni uzskata, ka tas bijis parasts "spēles moments", citi aicina šo incidentu izskatīt nopietnāk. "Krosbijam iesita divreiz," norāda bijušais NHL aizsargs Pols Kofijs. "Nez kāpēc neviens nerunā par Ovečkina uzbrukumu. Tas bija spēcīgs sitiens ar abām rokām. Nīskanena sitiens – tā jau ir spēles epizode. Nedomāju, ka viņš to darīja apzināti. NHL drīzāk vajadzētu pievērst uzmanību Ovečkina rīcībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!