Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda trešdien palīdzēja Prāgas "Sparta" komandai svarīgā Čehijas augstākās līgas čempionāta spēlē pārspēt Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga pārstāvēto vienību, kamēr rezultatīvi savas komandas zaudējumā bija Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis.

"Sparta" mačā starp divām kopvērtējumā blakus esošām komandām, ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) savā laukumā apspēlēja Bukarta un Freiberga pārstāvēto Zlīnas "Aukro Berani", pirms pēdējām divām regulārās sezonas kārtām sperot platu soli pretim izslēgšanas turnīram. No latviešiem šajā mačā ar rezultativitāti izcēlās Bukarts, kurš izpildīja vienu rezultatīvu piespēli.

"Sparta" guva pirmos divus vārtus, bet 46.minūtē deficīts tika samazināts, pie rezultatīvas piespēles tiekot arī Bukartam. Cīņas 54.minūtē Davids Štjastnijs panāca izlīdzinājumu 2:2, tomēr divas ar pusi minūtes vēlāk "Sparta" vienībai uzvaru izrāva Jurajs Mikūšs.

Zīmīgi, ka Prāgas vienība bija zaudējusi iepriekšējās piecās spēlēs.

Kulda savā otrajā mačā "Sparta" rindās laukumā pavadīja 23 minūtes un 59 sekundes, izceļoties ar trim metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bukarts laukumā bija 17 minūtes un 54 sekundes, atzīmējoties ar vienu metienu un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Savukārt Freibergs nospēlēja 22 minūtes un 15 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem un neitrālu lietderību.

Citā spēlē Džeriņa un Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" komanda viesos ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) piekāpās Vītkovices "Ridera".

Vītkovices vienība iemeta pirmos trīs vārtus, bet trešās trešdaļas pirmajā minūtē Džeriņa vārtu guvums deficītu samazināja. Turpinājumā Mihals Dragouns panāca arī 2:3, šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izceļoties Cibuļskim, tomēr izglābties no zaudējuma viesi nespēja.

Džeriņš spēlēja 15 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Cibuļskis laukumā bija 19 minūtes un 43 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem, vienu bloķētu raidījumu, vienu metienu, divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Kopvērtējumā divas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām līdere ar 104 punktiem 50 spēlēs ir Plzeņas "Škoda", bet "Mountfield" ar 96 punktiem atrodas otrajā pozīcijā.

"Aukro Berani" ar 71 punktu ieņem devīto pozīciju, tomēr sestā vieta ir vien divu punktu attālumā, kamēr "Sparta" ar 68 punktiem ir desmitā.

Pēc regulārā čempionāta beigām 7.-10.vietu ieguvušās komandas noskaidros divas komandas, kuras iekļūs ceturtdaļfinālā, kur automātiski tiks sešas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!