Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas izlases hokejistu Ralfa Freiberga un Roberta Bukarta pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" komanda piektdien nokļuva iedzinējos Čehijas čempionāta astotdaļfināla sērijā, kamēr Prāgas "Sparta" vienībai un Artūram Kuldam sezona noslēdzās.

"Aukro Berani" astotdaļfināla sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) pārspēja "Olomouc" spēlētājus, sērijā līdz trim uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 1-2.

Freibergs spēlēja 23 minūtes un 36 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks "Aukro Berani" rindās. Viņš dueli noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1. Tikmēr Bukarts nospēlēja 19 minūtes un 42 sekundes, četras reizes metot pa vārtiem, uzvarot vienīgajā iemetienā un spēli beidzot ar tādu pat negatīvu lietderības koeficientu -1.

Nākamā abu komandu spēle notiks jau sestdien. Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar regulārā čempionāta labāko vienību Plzeņas "Škoda".

Tikmēr citas astotdaļfināla sērijas trešajā spēlē "Sparta" 1:4 (0:0, 0:0, 1:4) piekāpās Liberecas "Bili Tygri", sērijā kapitulējot ar 0-3.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 49 sekundes, kas bija ilgākais savā komandā. Aizsargs nopelnīja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kā zināms, janvāra beigās Kuldam noslēdzās sezona Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), jo viņa pārstāvētā Pekinas "Kuņlun Red Star" komanda neiekļuva Gagarina kausa izcīņā. Hokejists tika atbrīvots no pienākumiem Ķīnas klubā, kas viņam ļāva turpināt sezonu Eiropā.

"Bili Tygri" ceturtdaļfinālā tiksies ar aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvēto Hradeckrālovas "Mountfield", kas regulārajā turnīrā bija otrajā vietā.

Čehijas čempionāta astotdaļfinālā sacenšas 7.-10.vietu ieguvušās komandas noskaidros divas vienības, kas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur automātiski tika seši labākie klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!