Foto: facebook.com/HKKurbads

Latvijas hokeja virslīgas spēlē starp pagājušās sezonas spēcīgākajām komandā sestdien Ogres "Kurbads" viesos ar 6:2 (2:1, 2:0, 2:1) sagrāva čempioni "Liepāju".

Rezultatīvākais mačā ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm bija Bruno Zabis, kurš pērn "Liepājas" rindās kļuva par virslīgas rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat "Kurbadam" pa vieniem vārtiem iemeta Aleksandrs Galkins, Juris Štāls, Juris Upītis, Koba Jass un Jānis Straupe.

Tikmēr liepājniekiem ar vārtu guvumiem palīdzēja Egils Kalns un Artūrs Logunovs.

Vēl vienā spēlē sestdien panākumu izcīnīja pēdējā laikā sekmīgu sniegumu rādošā "Rīga", kas ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) viesos pārspēja "Prizmu". Ar vārtu guvumiem izcēlās Elvis Dins Kalnbērziņš, Daniels Riekstiņš un Toms Opelts, bet "sausā" nostāvēja viesu vārtsargs Denijs Romanovskis.

Pašlaik daudzi virslīgas spēlētāji devušies uz Kazahstānu, kur ar Latvijas studentu izlasi sestdien sāka dalību 28.Ziemas Universiādes turnīrā. Latvijas izlasi vada Ēriks Miļuns, kurš ikdienā trenē "Prizmu".

Kopvērtējumā līdere ar 61 punktu 25 spēlēs ir "Mogo", ar 58 punktiem 27 mačos seko "Zemgale"/LLU hokejisti, bet "Kurbads" ar 52 punktiem 25 cīņās seko trešajā pozīcijā.

Tikmēr valsts čempionei "Liepājai" ir 39 punkti, piektajā vietā ar 33 punktiem nostiprinājusies "Rīga", pie 26 punktiem tikusi "Prizma", bet "Pārdaugava" 26 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!