Foto: LETA

"Kurbads" komandas hokejisti pirmdien savā laukumā Ogrē Latvijas čempionāta finālsērijas sestajā spēlē ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) uzvarēja "Mogo" vienību, otro gadu pēc kārtas panākot izšķirošo septīto spēli, kura trešdien notiks Rīgas kluba laukumā.

"Kurabds" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 3-3, līdz ar to "Mogo" hokejisti jau trīs spēlēs pēc kārtas nav izmantojuši iespēju tikt pie čempionu titula.

Pērn "Kurbads" finālsērijā pret "Liepāju" sērijā zaudēja ar 1-3, taču pēc tam guva divas uzvaras, panākot septīto maču, taču tajā piedzīvoja neveiksmi, trešo gadu pēc kārtas zaudējot finālā.

Sērijas sestajā mačā laukuma saimniekiem vārtus guva Toms Hartmanis, Juris Upītis, Toms Bluks un Aleksandrs Macijevskis, bet divas reizes partneriem asistēja Juris Štāls un Bruno Zabis. Savukārt "Mogo" rindās jau mača beigu daļā izcēlās Rustams Begovs.

Spēli aktīvāk sāka mājinieki, astotajā minūtē pēc Hartmaņa metiena, kurš bija palicis viens pret "Mogo" vārtiem, atklājot rezultātu. Savukārt vēl pēc 24 sekundēm kļūdījās viesu vārtsargs Henrijs Ančs, kurš nespēja ķert Upīša vieglu ripas uzmetienu uz vārtiem.

Arī turpinājumā "Mogo" neklājās viegli, jo otrajā periodā viņi vienu brīdi spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr vārti netika gūti, līdz otrās trešdaļas pēdējā minūtē "Kurbads" tomēr realizēja vairākumu, pēc rikošeta izceļoties Blukam.

Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem "Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins izlēma veikt vārtsargu maiņu, Anča vietā laukumā sūtot Renāru Kazanovu.

Trešajā periodā cīņa kļuva asāka un spēlētāji pāris reizes izpildīja rupjus pārkāpumus, savukārt 53. minūtē pieredzējušais Macijevskis trāpīja "Mogo" vārtu augšējā stūrī, panākot jau 4:0.

Pēc minūtes Begovs vienus vārtus atguva, tomēr "Mogo" neko vairāk neiespēja. Mačam tuvojoties noslēgumam, laukumā izcēlās kautiņš, kurā pa četrām soda minūtēm nopelnīja "Kurabada" spēlētāji Bluks un Aleksandrs Galkins, bet pretinieku nometnē pa četrām soda minūtēm tika Rūdolfam Prūsim un Andrim Siksnim, kamēr Andrejs Lavrenovs tika pie 25 soda minūtēm un tika noraidīts līdz mača beigām.

Uzvarētāju rindās vārtsargs Mārtiņš Raitums atvairīja 22 no 23 pretinieku metieniem.

Septītā spēle trešdien notiks "Mogo" laukumā.

Sērijas pirmajā spēlē "Mogo" savā laukumā uzvarēja ar 3:1, otrajā cīņā apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet trešajā mačā otrdien jau viesos vēlreiz svinēja panākumu ar 3:2. Savukārt trešdien "Kurbads" hokejistiem rezultatīvā cīņā izdevās savā laukumā tikt arī pie pirmās uzvaras – 7:4, bet piektdien viesos uzvarēt ar 4:3.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja "Mogo" hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši "Kurbadu".

"Kurbads" komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt "Mogo" pēc 2015. gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ar Ogri saistītās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas desmit reizes, bet allaž nācies samierināties ar sudrabu.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012. gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas "Metalurga" nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

"Mogo" un "Kurbads" kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt pusfinālā "Mogo" sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspēja pērnās sezonas čempioni "Liepāju", bet "Kurbads" ar tādu pašu rezultātu uzveica "Zemgale"/LLU hokejistus, kuri tika pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām, jo pamatturnīrā bija augstāk par "Liepāju".

Pirms tam ceturtdaļfinālā regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī "Zemgale"/LLU ar 3-0 droši pārspēja Rīgas "Prizmu", bet "Liepāja", kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja "Rīgu".

Ārpus izslēgšanas turnīra palika "Pārdaugavas" komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiek aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!