Foto: F64
Latvijas čempionvienība hokejā "Kurbads" ceturtdien savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēja Sanktpēterburgas SKA-NEVA komandu, kas pagājušajā sezonā kļuva par Krievijas augstākās hokeja līgas (VHL) vicečempioniem, vēsta kluba preses dienests.

Jau perioda ceturtajā minūtē pēc Jāņa Sprukta un Jura Upīša piespēlēm rezultātu no vārtu priekšas atklāja Artūrs Logunovs. Perioda turpinājumā teritoriālais pārsvars piederēja viesiem, tomēr "Kurbads" spēlēja organizētu aizsardzību. Trešdaļas vidū SKA-NEVA hokejistiem padevās ātrs un precīzs pretuzbrukums, kurā izcēlās Vladislavs Cicura.

Otrajā periodā spēles gaita izlīdzinājās – vārtu gūšanas pie abu komandu vārtiem nebija daudz, un precīzi spēlēja abu komandu vārtsargi Uldis Čalpa un Ņikita Ļisenkovs. Sanktpēterburgas vienībai bija iespēja vairāk nekā minūti spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā, tomēr "Kurbads" aizsardzības līnija spēj tikt galā arī ar šo pārbaudījumu. Perioda pēdējā minūtē viesi ilgstoši iespieda Latvijas čempionus aizsardzības zonā un izvirzījās vadībā pēc Pāvela Kukštela metiena.

Trešajā periodā "Kurbads" bija tuvāk vārtu gūšanai nekā viesi, kas bieži atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr noslēguma fāze viņiem nesekmējās. Nomainot Čalpu pret sesto laukuma spēlētāju, "Kurbads" hokejistiem izdevās izlīdzināt rezultātu, kad precīzs bija Jānis Sprukts, ievedot spēli papildlaikā. Papildlaikā komandas spēlēja uzmanīgu hokeju, tomēr pēc pretinieku pozicionālas kļūdas, Deivids Sarkanis izrāvās pret vārtsargu un izdarīja precīzu metienu.

Kurbads rindās spēli aizvadīja arī Krišjānis Rēdlihs un Guntis Galviņš, kuri trenējas kopā ar komandu un gaida piedāvājumus no ārzemju klubiem. Nākamo spēli HK "Kurbads" aizvadīs 15. augustā "Kurbads" ledus hallē pret HK "Mogo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!