Foto: http://hokej.zlin.cz/

Teicamu sezonu aizvadošais Latvijas hokejists Roberts Bukarts piektdien guva divus vārtus Zlīnas "Aukro Berani" uzvarētā Čehijas augstākās līgas čempionāta spēlē, kamēr citā mačā Andris Džeriņš izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot panākumu izcīnīt arī Hradeckrālovas "Mountfield" vienībai.

Zlīnas komanda, kuru pārstāv arī aizsargs Ralfs Freibergs, mājās ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) uzvarēja "Olomouc" vienību, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Bukarts spēles 11.minūtē vairākumā atklāja rezultātu, bet 33.minūtē, kad mājiniekiem atkal bija skaitliskais pārsvars, panāca neizšķirtu 2:2.

Trešā perioda sākumā "Aukro Berani" panāca 3:2, taču mača beigas izvērtās ļoti aizraujošas. "Olomouc" komanda pēc Zbinēka Irgla metiena 110 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 3:3, tomēr piecas sekundes pirms trešā perioda noslēguma Zlīnas komanda guva uzvaras vārtus, izceļoties Jirži Ondrāčekam. Zīmīgi, ka viņš uzvaras vārtus iemeta arī iepriekšējā mačā, kad "Aukro Berani" guva panākumu pagarinājumā.

Bukarts šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 17 sekundes, kuru laikā veica piecus metienus pa vārtiem, bet izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Freibergs nospēlētajās 18 minūtēs un 52 sekundēs atzīmējās ar vienu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bukarts šosezon Čehijas čempionātā 45 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 23 rezultatīvas piespēles, būdams līgas piektais labākais snaiperis un piektais rezultatīvākais hokejists, kamēr Freibergs 47 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!